36. úkol: Mléčná konzerva

Přivítejme Hlinsko, domov mléka značky Tatra.

Pokud někdo nezná Salko a podobné svůdnosti, dobře mu tak.

Pro radost všem mléčným konzervám si dnes dejme snadný úkol:

Použijte mléko z plechovky do jídla.

Může se jednat o jakékoli mléko a jakékoli jídlo, nikoli však nápoj. Vzít si k ruce můžete nejen zmíněné Salko, ale i neslazené kondenzované mléko nebo klidně mléko kokosové.

Užijte si to. Konzervy k létu občas patří.

Inspirace z Apetitu:

Share Button

10 komentáře

  1. Zrovna včera jsem dělala medovník s krémem ze Salka… Dneska teda konečně použiju plechovku kokosového mléka a udělám si chia pudink. Ještě jsem ho nikdy nezkoušela. A poznámka pro ty, kdo by chtěli dělat zmrzlinu bez potíží podle Apetitu – je šíleně sladká! A to mám sladký opravdu ráda.☺

    • Martina Opava

      5.8.2017 at 7:59

      z inspiračních receptů jsem vybrala právě zmrzlinu, v tomto horku ideální a naši pojídači zmrzlin budou nadšení, tak jestli je sladká až moc, budu ji servírovat s pořádně kyselým ovocem;)

  2. Tak to mne dostalo, už týden se těším na pěkný flák hovězího a bude s toho květákové curry. Ale na to se těším taky :-) . Jen si musím udělat procházku do nejbližšího městečka pro kokosové mléko a tak to bude asi až zítra.

  3. Původně jsem chtěla zkusit tu zmrzlinu, ale já až tak moc hodně sladkému neholduji a jediné co mě napadá jiného, jsou špičky (vosí hnízda), do kterých dávám kondenzované mléko do krému. Je to sice šílenost dělat je v srpnu, ale já na ně dostala takovou chuť :))

  4. Kokosové mléko je doma, ale měli jen v krabičce, tak doufám, že
    to také platí :-)

  5. Já už mám zmrzlinu v mrazáku a za chvíli se bude podávat. Salka jsem dala míň, protože napůl se smetanou, to je masakr. A ještě jsem k tomu přidala kyselejší ostružiny, první testy při míchání vypadají dobře. Tak jsem zvědavá, je to moje první domácí smetanová zmrzlina. =)

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑