Přivítejme Hlinsko, domov mléka značky Tatra.
Pokud někdo nezná Salko a podobné svůdnosti, dobře mu tak.
Pro radost všem mléčným konzervám si dnes dejme snadný úkol:
Použijte mléko z plechovky do jídla.
Může se jednat o jakékoli mléko a jakékoli jídlo, nikoli však nápoj. Vzít si k ruce můžete nejen zmíněné Salko, ale i neslazené kondenzované mléko nebo klidně mléko kokosové.
Užijte si to. Konzervy k létu občas patří.
Inspirace z Apetitu:
5.8.2017 at 7:28
Zrovna včera jsem dělala medovník s krémem ze Salka… Dneska teda konečně použiju plechovku kokosového mléka a udělám si chia pudink. Ještě jsem ho nikdy nezkoušela. A poznámka pro ty, kdo by chtěli dělat zmrzlinu bez potíží podle Apetitu – je šíleně sladká! A to mám sladký opravdu ráda.☺
5.8.2017 at 7:59
z inspiračních receptů jsem vybrala právě zmrzlinu, v tomto horku ideální a naši pojídači zmrzlin budou nadšení, tak jestli je sladká až moc, budu ji servírovat s pořádně kyselým ovocem;)
5.8.2017 at 8:23
Tak to mne dostalo, už týden se těším na pěkný flák hovězího a bude s toho květákové curry. Ale na to se těším taky :-) . Jen si musím udělat procházku do nejbližšího městečka pro kokosové mléko a tak to bude asi až zítra.
5.8.2017 at 8:57
Původně jsem chtěla zkusit tu zmrzlinu, ale já až tak moc hodně sladkému neholduji a jediné co mě napadá jiného, jsou špičky (vosí hnízda), do kterých dávám kondenzované mléko do krému. Je to sice šílenost dělat je v srpnu, ale já na ně dostala takovou chuť :))
5.8.2017 at 9:02
Jen si teď tak říkám, že jestli jsou zítřejším úkolem perníčky, tak to u nás bude vypadat jako na Vánoce :))
5.8.2017 at 13:01
To jo :)
5.8.2017 at 14:12
Kokosové mléko je doma, ale měli jen v krabičce, tak doufám, že
to také platí :-)
6.8.2017 at 21:12
Milá Florentýno,
taky by mě zajímalo, jestli se počítá kokosové mléko z krabičky. Díky.
Honza
6.8.2017 at 22:02
Ano, platí, bez obav :-)
5.8.2017 at 14:28
Já už mám zmrzlinu v mrazáku a za chvíli se bude podávat. Salka jsem dala míň, protože napůl se smetanou, to je masakr. A ještě jsem k tomu přidala kyselejší ostružiny, první testy při míchání vypadají dobře. Tak jsem zvědavá, je to moje první domácí smetanová zmrzlina. =)