Den 28: Exkurze do zahraničí

Ze všeho nejvíc miluji kuchyni českou. Mám ráda to, co vzniklo v kuchyni ze surovin, které jsou typické pro střed Evropy, pro to, co nás každý den obklopuje. Takové jídlo je nejbližší mému srdci.

Poznatek dne:

Sem tam není na škodu ochutnat něco z cizích kuchyní.

Ochutnat, pochutnat si a pak se zase vrátit nohama zpátky na českou zem. Exotické kuchyně obvykle potřebují exotické suroviny a ty vzhledem k dopravním nákladům znamenají přítěž do rodiného rozpočtu, takže se na nich nedá žít pořád.

A pak – rajčata s mozzarellou a s bazalkou stejně nejlíp chutnají v Itálii. V místě, kde tato kombinace vznikla a kde vaši chuťovou paměť obohatí i vzpomínky, jak jste se tam na dovolené měli a co všechno jste si užili.

Úkol na dnešek:

Dejte si jídlo, které nepatří do české kuchyně.

Ochutnejte dnes něco, co patří mezi zahraniční skvosty. Je mi jedno, zda to sami uvaříte nebo si necháte uvařit.

PS. Pozor, jestliže soutěžíte z jiné země než z Česka, například ze Slovenska, pak se vylučují jídla, které jsou typickými zástupci slovenské kuchyně. Prostě hledejte inspiraci v zahraničí. Blízkém i vzdáleném.

Share Button

11 komentáře

  1. Ahoj Flo, toto je fajn výzva asi zkusím mexickou kuchyn, fazole atd. I.

  2. Hm, co bych tak mohla zahraničního posnídat? Protože pak hned odjíždíme na dva dny k babičce a tam zahraniční kuchyně fakt nehrozí, třeba na oběd máme slíbené řízky :-).

  3. Marcela flair

    28.7.2016 at 0:16

    No, tak zatím nemám absolutně žádný nápad. Právě jsem dovařila dva druhy marmelád (nebo spíše hladkých džemů bez kousků ovoce, pokud bych měla být akurátní), a nějak mi to nemyslí… Jdu uklidit spoušť v kuchyni a vyspat se na ten úkol :-). Hezký den všem!

  4. Dnes se mi bude náramně hodit ten zbytek poctivého doma vařeného boloňského ragú v mrazáku, co my zbyl z lasagní :o)

  5. Už je zase „horké“ ráno. Osvěží nás rajčátka s mozzarellou.

  6. Když jsem si přečetla dnešní úkol, hned mě napadlo, že dneska jsem bez práce a že využiji to bazalkové pesto, co jsem dělala v rámci úkolu do skleničky. Pak jsem si ale řekla, že by to nebyla žádná výzva a tak spáchám nějakou jinou zahraniční lahůdku. Už jsem, Flo, projela tvoje recepty a nápadů je „habakuk“ :o). Taky bych si mohla dát tu „práci“ a odebrat se na večeři do, italské, řecké čínské nebo indické restaurace (víc jich u nás ve městě nemáme). To se dneska taky počítá, že jo?

  7. Bude to bruschetta. K obědu jsem měla ze včerejška namočenou čočku a na večeři mě manžel pozval ven. Jenže abych ochutnala cizí kuchyni, bylo by to leda tak čínský bistro, nic jiného nemáme. Takže si udělám topinku s rajčaty, máme jich plný skleník.

  8. TAK HOLD DNESKA BYL MAĎARSKÝ GULÁŠ.DĚDA DOSTAL OSTŘEJŠÍ A JÁ A VNOUČATA MÉNĚ OSTRÝ K TOMU KNEDLÍK,TĚSTOVINY A NĚKDO ROHLÍK.VNOUČATA JEDLA ZASE V EŠUSU.MOC SI TO UŽÍVAJÍ.UŽ SE ZASE TĚŠÍ CO BUDE ZÍTRA.JITKA A DĚDA

  9. Po dnešním splnění úkolu mi bude ještě dlouho špatně :(
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1042493325806499&id=100001375243374

    • Marcela flair

      29.7.2016 at 0:50

      To je pech, že ta výprava za mezinárodní kuchyní skončila tak špatně :-(.

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑