Jen těžko se něco vyrovná chuti pečených kaštanů, které si nesete v kornoutku setmělým a přesto rozzářeným městem a snažíte se je vyloupat, než vychladnou. Tahle horká pochoutka k předvánočním dnům patří. Ale stejně tak se k předvánočním dnům hodí ústřice (já vím…), šampaňské, kaviár, uzené ryby, zajímavé druhy sušených šunek a další laskominy.
Vaším dnešním úkolem je něco z toho si pěkně užít.
Dejte si kaštany. Nebo jinou vánoční lahůdku.
Nemusíte si zoufat, že nemáte vánoční trh a prodavače pečených kaštanů po ruce. Kaštany se dají koupit i v potravinách a vydají na jednu večerní zábavu.
Pokud za nic na světě nemůžete na žádnou lahůdku přijíta nechcete nic extra kupovat, dejte si aspoň něco kyselého. Po té smršti cukroví se to náramně hodí. Ať už to budou okurky, kysané zelí nebo domácí naložené houby.
Tak ať jsou vaše předposlední dny před Vánocemi opravdu vydařené.
22.12.2016 at 0:04
Prima! Jedlé kaštany jsem tuhle přihodila do nákupního vozíku a stejně bude rozpálená trouba, protože budu péct chleba, tak se to i krásně hodí :-). Přeji všem krásný čtvrtek! M
22.12.2016 at 22:37
Tak kaštany upečeny, ale byly poněkud vyschlé :-(. Tak jsme si dali k večeři čerstvý chleba a rybí salát. Takže splněno dvakrát :-).
22.12.2016 at 0:09
É, tak kaštany nedám, nemám je ráda. Lahůdka mě taky nenapadá a s ohledem na nemocné děti se ani nikam moc nedostanu, ale něco kyselého, to je dobrý nápad. Mám tu kysané zelí, tak asi uvařím zelňačku :-).
22.12.2016 at 1:10
Jani, nápad s kyselým zelím je dobrá volba.
Pro mě splnitelná klidně hned teď. Mám tady domácí, nakládal ho syn a moc se mu povedlo.
Při pečení a zdobení cukroví jsem sladké chutě kompenzovala právě tím zelím. Je skvělé. Považuji ho za lahůdku, neb ho poprvé dělal syn sám v tak velkém množství do kamenky a krájel ho všechno ručně. (nakládali jsme ho každým rokem, ale vždy jsme měli půjčená tzv. kruhátka. Jakési veliké prkno s několika ostrými břity na kterých se i několik pytlů zelných hlávek dalo nastrouhat docela rychle.) Moc se mu povedlo, zelí krásně zkřehlo akorát na Vánoce.
https://www.instagram.com/p/BOTFaGsgA4n/?taken-by=libusepisek3380
Brzy ráno jedu na celý den do Prahy a tak pravděpodobně zvládnu i horké kaštany.
Včera jsem nadělovala já, dnes se nechám odměnit. Už se těším.
A ještě dodatečně…
Včera jsem se moc rozepsala a úplně zapomněla přidat odkaz na fotky : https://www.instagram.com/p/BOTEz_6AF8t/?taken-by=libusepisek3380
https://www.instagram.com/p/BOTDZxRAHMN/?taken-by=libusepisek3380
https://www.instagram.com/p/BOTDyiCAkA0/?taken-by=libusepisek3380
22.12.2016 at 0:14
Marcelko, tvůj chleba to je prostě sen. Je krásný na pohled a určitě i skvělý na chuť. Je vidět, že už jsi jich „pár“ upekla. Moc Ti fandím. Viděla jsem i tvou vánočku (s rozdvojenými konci, tak jak ukazuje ve videu Flo ) a taky se Ti moc povedla.
22.12.2016 at 22:32
Díky moc, Libuško. Pečení chleba mě prostě baví. I když vlastně mě baví asi veškeré pečení a vaření :-). M.
22.12.2016 at 6:38
..čerstvý chléb,domácí sádlo a velikou čepici drobně nakrájeného pórku…k tomu čaj se slivovicí a svět je krásný..pěkný den vám všem..
22.12.2016 at 7:32
Za tolik nápadů děkuju. Zaujal mě nápad čeredky, tak k tomu chlebíku přidám čaj se slivovicí, aby byl svět krásný …
22.12.2016 at 13:08
Tak my už si pochutnáváme na zelňačce :-) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208915202626163&set=a.10208657435102136.1073741850.1498296419&type=3&theater
A zmínka o chlebu mi připomíná, že nesmím večer zapomenout zadělat kvásek, ať můžu zítra taky upéct :-).
22.12.2016 at 22:36
Zelňačku bych si dala :-)
23.12.2016 at 0:12
Ochutnán kamarádčin štrůdl a cukroví, a doma snězeny kyselé cibulky :D