24. postní den

Dnes je úterý.

Úterky byste měli využít k tomu, že si dáte mimořádnou porci zeleniny.

Úterní kartičky mají světlou, modro-zelenou barvu. Vyberte si surovinu, která se vám pro dnešek hodí, a zaplňte s ní aspoň polovinu talíře.


Podmínka pro dnešní soutěžní příspěvky:

Dnes je Mezinárodní den žen a k němu patří, jak jinak, karafiáty. Proto ode mě nemůžete čekat nic víc a ni míň, než že byste měli aspoň jeden karafiát přidat na fotku. Opět platí, že karafiát může být v jakékoli podobě.


Můj dnešní tip:

Prozradím vám zajímavý recept na pórek. Nakrájejte bílé části a kousek zelené nati ze dvou pórků na kostičky a jemně je poduste na lžíci másla a špetce soli, až změknou. Zalijte je záklechtkou z malého hrnku mléka a lžičky mouky. Nechte přejít varem, aby vše zhoustlo, stále míchejte, ať se mouka nepřipálí. Dosolte podle potřeby, podávat můžete třeba s vařenými brambory. Tenhle pórek se dá použít i jako zeleninová příloha k opečenému masu.


 

Share Button

5 komentáře

  1. Marcela flair

    8.3.2016 at 9:40

    Dnes bude pórek – ještě uvidím, jakou úpravu vyberu. Na karafiáty jsem včera koukala a nakonec koupila na ozdobu jídelního stolu tulipány. Jdu hledat vhodný obrázek :-).

  2. Vďaka za tip na pórovú omáčku (či ako to nazvať). Dnes som ho využila a bolo to VÝBORNÉ! Budem niečo podobné pripravovať veľmi často – tak jednoduchá príprava a tak obrá chuť! :)
    http://letitia-vari.blogspot.sk/2016/03/postna-vyzva-dam-si-por.html

    Akurát teda zapečený obed (podľa rád z ostatného štvrtka) si budeme musieť urobiť niekedy inokedy. Ale aj na to sa teším.

    • Mimochodom – knižku Chrobáčiky od pána Karafiáta som nenašla, tak som „musela“ kresliť. To by nebol problém, ale nečakane mi najviac starostí robilo dostať ten obrázok do záberu. :D

  3. Úterky byste měli využít k tomu, že si dáte mimořádnou porci zeleniny. Vyberte si surovinu, která se vám pro dnešek hodí, a zaplňte s ní aspoň polovinu talíře.
    Tentokrát to budou klíčky.
    Dnes je Mezinárodní den žen a k němu patří, jak jinak, karafiáty. Proto ode mě nemůžete čekat nic víc a ni míň, než že byste měli aspoň jeden karafiát přidat na fotku. Opět platí, že karafiát může být v jakékoli podobě.
    Když už máme dnes ten svátek, tak jsem se rozhodla dělat si radost od samého rána. Výborná snídaně do postele.. bílý jogurt s banánem a jablkem. Bylinkový čaj a na půl hodinky kniha. Jak jinak než o mých milovaných bylinkách. Za okny už mi krásně raší a těší se na teplo a víc sluníčka.
    Prošla jsem se městem, nakoupila zeleninu na večeři a hlavně karafiáty, ale vzpomínkový a notoricky známý ,obyčejný (nejlépe ještě žlutý a značně opelíchaný) asparágus se mi nepodařilo sehnat nikde. JOOOO jooooo – pokrok nezastavíš.
    Došla jsem si na pedikůru a moc si to užívala. Ticho, klid. Nádhera. Čas se zastavil a mě bylo moc dobře. Pak mě čekala hodinová masáž u mé kolegyně. Nahřáté lávové kameny, baňky a úžasně šikovné ruce. ..úžasný zážitek.
    K večeři jsem udělala opékanou kořenovou zeleninu s chilli vločkami, restovanými žampiony a spoustou klíčků. K tomu pár brambor. Bylo to výborné. Nádherný den.
    A co vy, jak se vám dařilo užít si MDŽ ???
    Hezký večer. Libuše

    • Marcela flair

      9.3.2016 at 0:51

      Tedy Libuško, Vy si to umíte užít! A to je správně :-). Můj den byl víceméně stejný jako jindy, žádné extra rozmazlování se nekonalo. Ale objetí a pusinky pro maminku jsou naštěstí ještě stále na denním pořádku :-). A kytičku na stůl jsem (si) koupila už včera ;-).

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑