Nenechte zahálet svou sbírku nepoužitých receptů. Určitě si někam zakládáte výstřižky nebo celé časopisy, určitě máte knihy označené mnoha záložkami, určitě si někam dáváte ručně psané útržky papírů s recepty od známých, kamarádek a příbuzných.
Dnes je den, kdy je čas aspoň jeden z takových receptů osvobodit z věčného spánku. Kdo ví, třeba u toho svou sbírku zároveň trochu provětráte, probere a uspořádáte.
Jste-li na dovolené a nemáte svůj poklad po ruce, pevně věřím tomu, že si i na internetu někam odkládáte nebo zakládáte recepty, které jednou chcete zkusit.
22.7.2015 at 0:09
Tak to je drsný úkol. Tuším, že strávím hodiny listováním v sešitech, knížkách, deskách, kuchařkách, kalendářích, obálkách, poličkách, pouzdrech, igeliťácích… Myslím, že můj první „odložený recept“ vznikl asi v mé 5. třídě. Byl opsaný z anglické kuchařky, překládaný slovo po slově s pomocí slovníku, a v realizaci bránilo to, že se na těsto moučníku kladla kolečka kompotovaného ananasu. Bohužel, to ovoce bylo za tuhého komunismu téměř nedostupné.
22.7.2015 at 5:43
Navařeno mám tak na dva dny dopředu, tak HURÁ – konečně bude kvašená zelenina. Tak se na ni (a už tak dlouho) těším, že se až divím, že jsem se k ní doteď nedostala.
22.7.2015 at 9:43
TAK JÁ UDĚLÁM NĚJAKÝ ŠTRŮDL.STEJNĚ MUSÍM NĚCO UPÉCT A ŠTRŮDLŮ MÁM OPSANÝCH NĚKOLIK.A UŽ SE TĚŠÍM NA TU DOBROTU.TAK ZASE ZÍTRA.FLO JSI SKVĚLÁ.MÁŠ BEZVA NÁPADY JITKA
22.7.2015 at 12:00
Oprášila jsem jeden oblíbený recept od Jamieho Olivera, jen ho dnes přizpůsobila prckovi… Už to v troubě voní ;-). Děkuji za nápad!
22.7.2015 at 12:56
Mě tento úkol přiměl prohrabat se haldou receptů napsaných i vystřižených i vytisknutých… A ejhle, našla jsem recept jako vzpomínku na úžasnou letní školu a navíc cuketový.. :o) lehký oběd mi zrovna přišel vhod a byl skvělý, už jsem si připsala do receptu pár připomínek pro příště (víc rajčátek i pod cuketu, víc sýra navrch…) no a jako dnešní bonus jsem při tom hrabání našla ,,ztracené,, recepty na buchtu Himaláje a hlavně na skvělý strašně jednoduchý výborný domácí chleba bez hnětení – jak se píše v receptu: ,,žádné sraní s mladou paní, z mísy rovnou do pekáče,, :o))
22.7.2015 at 19:53
Tak jo, vrátila jsem se o 12 let zpátky :)
22.7.2015 at 21:43
Já o 40.