19. úkol: Zelí

Vysoké nad Jizerou proslulo v gurmánských a jiných labužnických kruzích díky červenému špičatému zelí.

Říká vám něco pojem Vysocké zelí? Tak to je přesně ono a shodou okolností zrovna kolem něj vede soutěžní prázdninová mapa.

Proto přiznávám, vymyslet tento úkol mi moc práce nedalo:

Dejte si dnes zelí v jakékoli podobě.

Netrvám přímo na Vysockém zelí, můžete si na talíř dát i jakékoli jiné. Syrové, dušené, vařené, kysané, studené, teplé, horké, vlažné, budu počítat i zelí pekingské, zelí odšťavněné do koktejlu a dokonce i zelí kedlubnové.

Letní zelná inspirace z Apetitu:

Za sebe přidávám salát ze špičatého zelí, který báječně funguje jako lehký, teplý, pětiminutový oslňovač davů a lamač labužnických srdcí.

Share Button

2 komentáře

  1. Můj otec dělal krouhané zelí zatepla s taveným sýrem, který se v tom krásně rozpustil, a s česnekem. Bylo to vynikající, ale pak údajně zapomněl, jak se to dělá, a recept zmizel v propadlišti dějin… Tak si dám klasické zelí dušené, to já můžu:o)

  2. Vysocké zelí můžeme, máme ho od minule zavařené :o) U mně to dnes byl v práci kebab s červeným zelím. Ale stejně si ještě dám misku kysaného.

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2018 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑