Vysoké nad Jizerou proslulo v gurmánských a jiných labužnických kruzích díky červenému špičatému zelí.
Říká vám něco pojem Vysocké zelí? Tak to je přesně ono a shodou okolností zrovna kolem něj vede soutěžní prázdninová mapa.
Proto přiznávám, vymyslet tento úkol mi moc práce nedalo:
Dejte si dnes zelí v jakékoli podobě.
Netrvám přímo na Vysockém zelí, můžete si na talíř dát i jakékoli jiné. Syrové, dušené, vařené, kysané, studené, teplé, horké, vlažné, budu počítat i zelí pekingské, zelí odšťavněné do koktejlu a dokonce i zelí kedlubnové.
Letní zelná inspirace z Apetitu:
- Zapečené vrstvené zelí
- Zelné palačinky
- Zelí z mladých kedluben
- Salát z pekingského zelí
- Červené zelí dušené v troubě
- Zelí s kokosem a nudlemi
- Kysané zelí s jablky a slaninou
Za sebe přidávám salát ze špičatého zelí, který báječně funguje jako lehký, teplý, pětiminutový oslňovač davů a lamač labužnických srdcí.
19.7.2017 at 9:51
Můj otec dělal krouhané zelí zatepla s taveným sýrem, který se v tom krásně rozpustil, a s česnekem. Bylo to vynikající, ale pak údajně zapomněl, jak se to dělá, a recept zmizel v propadlišti dějin… Tak si dám klasické zelí dušené, to já můžu:o)
28.7.2017 at 21:16
Vysocké zelí můžeme, máme ho od minule zavařené :o) U mně to dnes byl v práci kebab s červeným zelím. Ale stejně si ještě dám misku kysaného.