Den 17: Do mrazáku

Opět jeden úkol věnovaný dezertům. Tentokrát mraženým.

Poznatek dne:

Když chcete udělat dobrou domácí zmrzlinu, nestačí jen vzít dobrý domácí krém nebo dobré ovocné pyré a strčit do mrazáku.

V sebelepším smetanovém krému anebo ovocném pyré se při zmrazování a tuhnutí vytvoří hrubé krystalky vody, které pak drhnou na jazyku.

Tento problém se dá vyřešit dvěma způsoby. Buď musíte krémem při mražení sem tam intenzivně zamíchat, aby se krystalky vody co nejvíc rozbily a zmenšily. Nebo musíte rychle a prudce rozmixovat hluboce zmrazené suroviny se surovinami chlazenými. Výsledná směs bude hladká, hebká, měkká a bude mít teplotu těsně pod bodem mrazu.

Víc o tom píšu v článku o domácí zmrzlině.

Úkol na dnešek:

Připravte něco sladkého mraženého.

Nemusíte nutně následovat mé rady. Klidně udělejte ovocné pyré a zmražte ho v nanukových formičkách, jako splnění úkolu se to počítat bude.

Moje vysvětlení je tu jen proto, abyste si uvědomili, proč vaše domácí zmrzlina nemá stejnou měkkost a hebkost jako zmrzlina kupovaná. A jak to doma zaonačit, aby vaše zmrzlina byla nejen kvalitnější a zdravější než kupovaná, ale i hebčí a měkčí.

Share Button

10 komentáře

  1. Snad nebude taková kosa jako minulé dny.

  2. Marcela flair

    17.7.2016 at 0:05

    Super, to se mi i hodí. Zkusím nějaké ovocné nanuky z darů zahrádky :-). Pěknou neděli všem!

  3. Tak jo, jdu hned dát část borůvek, které mi večer přinesla mamka, do mrazáku. Bude ta rychlá zmrzlina :-) (asi, třeba vymyslím ještě něco jiného).

  4. Jéjda, včera jsem šoupla borůvky do mrazáku. To se dnes hodí.

  5. Úkol splněn – rybíz (mražený) jablka (čerstvá), zmrzlina je krásně hladká a už je uložena v krabičkách v mrazáku.

  6. Krasna oslava mezinarodniho dne zmrzliny

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑