Při objevných snahách najít jídlo, které neznáme, jsme si v Rize dali zapečený chléb s černým hrachem – v naději, že to bude nějaká zajímavá úprava luštěnin. Ukázalo se, že černý hrách je ve skutečnosti speciální odrůda hrachu, která je typická jen pro Lotyšsko. Dokonce má chráněný původ.
Sice jsem si jeden sáček černého hrachu dovezla domů k dalším experimentům, ale po vás nákupní výpravu do lotyšských končin chtít nebudu. Zato po vás budu chtít luštěniny na talíři :-)
Jinými slovy, dejte si luštěniny v jakékoli podobě.
Inspirace z Apetitu:
- Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem
- Červenočočkový dhal s cizrnou
- Teplý dýňovo-čočkový salát
- Polévka s bílými fazolemi
- Čočkovo-rajská polévka
- Bleskové ragú
- Fazolová polévka
- Mexická fazolová polévka
- Chilli con carne
- Novoroční čočka na kyselo
Výhra pro dnešek
Pokud jste při chuti, můžete vyhrát praktickou kuchařku Rychlé obědy z edice časopisu Apetit. Mimo jiné obsahuje taky inspiraci na krabičkové obědy.
Jako obvykle, pro účast v soutěži o kuchařku je třeba označit ve vašem dnešním příspěvku facebookovou stránku časopisu Apetit, případně instagramový profil @apetitonline. Pokud máte rádi hashtagy, ten správný je #casopisapetit.
Nové komentáře