Úkol 16: Nakládačka

Doufám, že si dnešek užijete, protože tu máme úkol, který výzvu dělí vejpůl. Odteď už budou úkoly pouze ubývat.

Pro kuchyni severských zemí je toho hodně společného. Jako jedna z věcí vyčnívá i nakládaná zelenina všech možných chutí a úprav.

V Tallinu jsem se pokoušela přemluvit sličnou servírku a vylákat z ní recept na tu úplně nejlepší nakládanou zeleninovou směs, kterou jsem kdy jedla. Bylo to v historické restauraci Olde Hansa v centru města, která značně klamala svým až příliš turistickým vzezřením a středověkým oděním obsluhy. Ve skutečnosti tam vařili skvěle.

Servírka se jen cudně usmála a prohodila něco v tom smyslu, že recept podléhá přes dvacet let přísnému utajení a že jediný způsob, jak se ho dozvědět, je začít u nich pracovat. Přísahám, ta zelenina byla tak dobrá, že tuhle brigádu stále ještě zvažuju :-)

Pro dnešek si tedy na počest skvělé kuchyně v Olde Hansa dejte nakládanou nebo kysanou zeleninu. A dejte si ji buď na talíř, nebo do sklenic. Můžete se tedy rozhodnout schovat si kus léta do sklenic, ale nemusíte.

Inspirace z Apetitu:

Výhra pro dnešní den

Pro všechny, kdo se dnes rozhodnou soutěžit, je tu možnost získat skvělou škrabku na zeleninu od značky KitchenAid. Jak příhodné k dnešnímu úkolu.

škrabka

Co pro to musíte udělat? Podmínky jsou stejné jako obvykle: Doplňte vaši soutěžní fotku navíc označením facebookové stránky KitchenAid Česká a Slovenská republika, případně otagujte jejich instagramový profil @kitchenaidcz_sk.

Share Button

4 komentáře

  1. Dobrý den, Jano,
    počítá se i zelenina naložená v oleji?

  2. Marcela flair

    16.8.2018 at 22:12

    Milá Flo, a co takhle naložené bambusové výhonky použité do jídla? Já vím, vymýšlím si ;-), ale dnes jsem nic lepšího nezvládla… Kdyžtak dám repete zítra. Marcela

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑