Kopr skoro všude a ve všem – mohlo by v pobaltských zemích snadno připadat jeho odpůrcům. Koprová chuť prostě k severským zemím patří a patřit bude. A proto bude patřit i do dnešního úkolu, který zní: vychutnejte si kopr.
Jelikož jsem si dobře vědomá, že kopr buď lidi rozděluje, nebo spojuje, dám vám k dispozici i alternativu pro případ, že se spolu u jednoho talíře opravdu nesnesete. A tou náhradou je pažitka.
V dnešním úkolu tedy nehledejte žádné složitosti a hleďte si ho klidně užít úplně obyčejně.
Inspirace z Apetitu:
- Těstoviny s koprem a slaninou
- Chlebíčky se sardelkovým máslem
- Skandinávské kuličky
- Švédské masové kuličky
- Koprovka s lososem
- Losos a krémové zapečené brambory
- Koprovka s pošírovaným vejcem
- Bramborová polévka se slaninou
- Kulajda s vejcem
- Fish and chips s tzatziki
Výhra pro dnešek
Pokud jste při chuti, můžete vyhrát kuchařku Těstoviny z edice časopisu Apetit. To je vcelku šikovná literatura, které se nejmíň jednou týdně může hodit :-)
Jako obvykle, pro účast v soutěži o kuchařku je třeba označit ve vašem dnešním příspěvku facebookovou stránku časopisu Apetit, případně instagramový profil @apetitonline. Pokud máte rádi hashtagy, ten správný je #casopisapetit :-)
14.8.2018 at 11:04
Mě teda kopr nevadí, mám ráda koprovku i kulajdu, ale teď už není sezóna čerstvého kopru a já mraženy ani sušeny nemám ráda. Tudíž jsem babičce otrhala zbytek pažitky a udělám si nějaký dip k obědu. :)
14.8.2018 at 18:44
Milá Flo, dneska jsi se nám trefila do oběda,byla kulajda,i nad tou koprovkou jsme uvažovali,tak asi v sobotu,to se nám to zase všechno sjede.Jinak taky zavařujeme okurky do kterých dáváme kopr.Prostě paráda.Posíláme pozdrav Jitka.děda a vnoučata
19.8.2018 at 9:23
Překvapilo mě, že Apetit uvádí recept na tzatziky bez kopru. http://www.apetitonline.cz/chut-zazit-vic/apetit-na-cestach/veprovy-mesec-s-omackou-tzatziky