Dnes ve své kuchnyi, ať už se momentálně nachází kdekoli na světě, připravte k jídlu maso s kostí. To je vcelku slušná kuchařská výzva.
Pokud se držíte zpátky nebo na maso s kostí jdete přece jen opatrně, může to třeba být i docela obyčejné pečené kuřecí stehno.
Odvážnější povahy třeba zpracují celého králíka nebo krůtí nohu.
Též si můžete uvařit hovězí žebra na polívku.
Počítá se i vepřová pečeně s kostí, čili kotleta, kterou vykostíte a na těch kostech upečete, jak už asi znáte z článku o dokonalé vepřové pečeni.
Je neděle, tak se nebojte dát na stůl pořádný kus masa.
Obměna pro vegetariány (a pouze pro ně!): abyste se necítili vyloučeni z dnešní výzvy, místo masa s kostí si dejte luštěniny v takové úpravě, jakou jste ještě nikdy nezkoušeli.
12.7.2015 at 0:03
Haha, luštěniny byly dnes v sušenkach :-D No nic, tak zítra budu asistovat babičce u kachny víc než obvykle :-D Vege nejsem :-)
12.7.2015 at 0:12
Hm, na zajtra sme plánovali pečenú pražmu. Nechce sa mi v nedeľu do obchodu… Žeby som rozmrazila tie jahňacie rebrá? No neviem…
12.7.2015 at 0:14
Alebo sa počítajú aj rybacie kosti? ;-)
12.7.2015 at 7:18
Milá Flo, můžu mít dotaz?
V mrazáku mám pouze hrudí a nějakou vepřovou kost, rodina kuřata ani pečeně moc nechce, tak mě napadá smysluplný jen vývar z těchto kostí, může to být?
Děkuji a krásný den :-)
12.7.2015 at 7:21
Jasně, v pořádku, kost jako kost :-)
12.7.2015 at 7:38
Tak z dnešního úkolu budou mít radost i naši pejsci :o). K obědu už to nestihnem, mám v plánu vyzkoušet tu rychlou čínu, tam tu kost asi nikam nepropašuju :o), ale večer na gril něco vymyslím. Krásnou neděli všem.
12.7.2015 at 9:07
Rozmrazím kuřecí stehno, stejně musím vyčistit mrazák od zásob :)
Takže úkol jak na zavolanou.
12.7.2015 at 11:43
Taky rozmrazim kuratko, k tomu nové brambory a salát a bude výborná večeře.
12.7.2015 at 10:36
Mám vytazeny kuře na vykosteni na řízky, žák snad se to počítá, i když se pak jen z kostí udělá vývar
12.7.2015 at 12:33
Tak dnes to pro mě byla opravdu výzva, protože „maso na tyči“, jak tomu říká můj muž, u nás vůbec nefrčí. Kosti používám v podstatě jen na vývary. Ale jedno kuřecí stehno se v mrazáku našlo, takže místo tradičního vykostění a zpracování na nudličky jsem ho pro jednou upekla :-) (muž doma není, tak se nemůže ofrňovat).
Jen se chci zeptat – stačí pro získání druhého bodu uvádět odkaz tak, jak to mám v albu? http://jancee09.rajce.idnes.cz/Velka_prazdninova_vyzva_Kucharky_pro_dceru_-_Jana_H.#12.jpg
Nebo to musí být funkční klikací link?
12.7.2015 at 15:34
Jani, u některých fotek je to ok, ale kde nezačíná odkaz na písmena www, tak nefunguje (například u vyzva.kucharkaprodceru.cz). Je třeba ještě doplnit http://, pak by to snad mělo být ok.
12.7.2015 at 12:36
Nastava chvile na kuřecí fricasse ;-). Je fakt, ze nebyt vyzvy, nic noveho bych nevymyslela a udelala u nas doma oblibene kure na paprice. Mmch.jeste ze mame rohlik.cz, muj mrazak zrejme sezral posledni stehynka, co tam byla. A supermarketova uz moc nemusim, krome toho, ze se mi tam v nedeli nechce :-)
12.7.2015 at 13:40
Rybí kosti asi neplatí, co? :D Škoda, k večeři grilujeme makrely…
12.7.2015 at 16:03
Grilované makrely jsou v pořádku, mají páteř a tak podobně. Kdybys chtěla jen filety, to už bych se asi za splnění výzvy bála považovat :-)
12.7.2015 at 14:38
U nás výzva hnedle několikanásobná – maso jím, ale nemiluju a vařím jen sporadicky. V plánu byla likvidace zásob zeleniny, než zítra dorazí v bedýnce čerstvá. Byla jsem natěšená na květák :) V mrazáku maso nevedeme. Takže vymyslet, nakoupit (včera jsme byli na velkém nákupu, tak dnes repete), uvařit…
Nakonec byla kuřecí stehna s rozmarýnem a pečeným jarním česnekem a k tomu barevná rýže.
teď ještě poslední část výzvy, každodenní nejtěžší – nahrát fotky do půlnoci :D
12.7.2015 at 15:17
DNESKA JSI ČETLA MÉ MYŠLENKY.DĚLALA JSEM VEPŘOVÉ KOLENO.JEN TAK KE CHLEBU.MÁME POŘÁD TO SENO NO TAK SE NEMŮŽU MOC ZDRŽOVAT.NEJDŘÍVE HO POVAŘÍM NO A POTOM ZAPEČU V TROUBĚ.K TOMU KŘEN A OKURKA.JE TO BAŠTA.TAK ZASE ZÍTRA.JDU ZASE NA SENO.JITKA
12.7.2015 at 16:14
Tak nakoniec to dopadlo priam famózne. Rybky budú musieť počkať v mrazáku, dnes sme si pochutnali na „vepřovej pečeni“ podľa tvojho receptu. Ale teda takú dobrotu som nečakala. Cítila som sa ako Julie (Julie a Julia) v tej scéne ako ochutnáva „boeuf bourguignon“. Vďaka za recept i za výzvu! :-p
12.7.2015 at 17:13
Jj, i naši si tuhle pečeni velmi pochvalují, minule jsem ji pekla půl metru a na svačiny nic nezbylo :)
12.7.2015 at 21:49
fiha, u nas to dnes trapne zachranovali kuracie stehna, lebo v mrazaku nic ine nebolo, ale ked citam tie ody na veprovu pecen, prave teraz som sa rozhodla ze pri najblizsej moznej prilezitosti ju vyskusam :)
13.7.2015 at 10:14
Lucka – To nadšenie bolo ešte zvýraznené rozdielom medzi očakávaním (minulými skúsenosťami s pečeným karé) a výsledkom. Skrátka – „Mňam!“ (opakovala som to citoslovce počas obeda asi tisíckrát) :)
13.7.2015 at 20:57
Ježkovy oči já to musím taky vyzkoušet, už jen při čtení se mi sbíhají sliny .. :o)) a taky mě zajímá, v čem teda spočívá ten rozdíl s ,,normální,, pečení ;o))
20.8.2015 at 17:41
Splněno na žolíka, naše oblíbená kuřecí stehýnka :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1014433688568316&set=a.1014015468610138.1073741829.100000050839266&type=1&theater