Den 60: Zapékání

Tohle je poslední tepelná úprava, která v prázdninové výzvě ještě nebyla.

Poznatek dne:

Při zapékání se jídlo pouze shora ohřeje, ale nestihne se tepelně upravit. Na povrchu se při zapékání vytvoří krusta.

Pro zapékání jsou proto důležité dvě věci:

  • Zapékat potraviny, které jsou už předem dostatečně uvařené
  • Zapékat se sýrem, sýrovými omáčkami, s čepicí z bílkového sněhu nebo piškotového těsta, případně s bylikovou krustou.

Více na tohle téma najdete v mém článku o zapékání.

Úkol na dnešek:

Připravte něco zapečeného.

Můžete to být sladké i slané. Jen si dejte pozor, ať si zapékání nespletete s klasickým pečením v troubě, to je zase jiná tepelná úprava.

Snad už vám do toho nebude sluníčko tolik pálit.

Share Button

3 komentáře

  1. Super úkol. Vidím to na gratinované brambory :-)

  2. Buď sunkofleky nebo francouzské brambory.

  3. Suroviny na šunkafleky jsou doma. Ale čepice z bílkového sněhu na dobrém mlsku by byla taky úžasná. To jsou nápady, díky za ně.

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑