Tohle je poslední tepelná úprava, která v prázdninové výzvě ještě nebyla.
Poznatek dne:
Při zapékání se jídlo pouze shora ohřeje, ale nestihne se tepelně upravit. Na povrchu se při zapékání vytvoří krusta.
Pro zapékání jsou proto důležité dvě věci:
- Zapékat potraviny, které jsou už předem dostatečně uvařené
- Zapékat se sýrem, sýrovými omáčkami, s čepicí z bílkového sněhu nebo piškotového těsta, případně s bylikovou krustou.
Více na tohle téma najdete v mém článku o zapékání.
Úkol na dnešek:
Připravte něco zapečeného.
Můžete to být sladké i slané. Jen si dejte pozor, ať si zapékání nespletete s klasickým pečením v troubě, to je zase jiná tepelná úprava.
Snad už vám do toho nebude sluníčko tolik pálit.
29.8.2016 at 0:32
Super úkol. Vidím to na gratinované brambory :-)
29.8.2016 at 6:06
Buď sunkofleky nebo francouzské brambory.
29.8.2016 at 7:18
Suroviny na šunkafleky jsou doma. Ale čepice z bílkového sněhu na dobrém mlsku by byla taky úžasná. To jsou nápady, díky za ně.