33. úkol: Ryba

Tohle je úkol, který si s úctou a láskou k jihočeským rybníkům nemůžu odpustit. Výzva se ocitla v Třeboni, takže:

Vezměte dnes na milost a na talíř něco, co plavalo ve sladkovodním toku nebo rybníku.

Vím, že to není jednoduchý úkol, se kterým souvisí spousta komplikací. Především tu hrozí otázka, kde vzít sladkovodní rybu. Pokud máte se sháněním dobré ryby ve svém okolí opravdu nepřekonatelný problém (který nemá co do činění s opuštěním komfortní zóny nebo pohodlností), můžete splntit úkol i s něčím z moře.

Vegetariáni mohou dnes místo ryby zkusit čarovat s tofu nebo s tempehem.

Rybí inspirace z Apetitu:

Dodatečný soutěžní úkol

Apetit dnes navíc zpestřuje výzvu další stylovou kuchařkou – jak jinak než na téma Ryby:

Ryby

Dodatečné soutěžní podmínky zní: Váš výtvor je třeba sdílet na Instagramu s hashtagy #prazdninovavyzva2017 #kucharkaprodceru #casopisapetit, anebo na Facebooku, podmínkou je kromě označení hashtagy také označení facebookových stránek Kuchařky pro dceru i Apetitu. Postup, jak takové označení správně udělat, je ZDE. Výherce vybere redakce Apetitu nejpozději do týdne.

Share Button

25 komentáře

  1. Toho jsem se bála :( Ryby mám moc ráda, ale když jsou takováhla vedra, tak je hrozně nerada připravuji, jelikož se pak nedá pořádně vyvětrat ten pach z bytu :( A tak se ptám a prosím, neměl by tu někdo nápad na něco, co nemusím vařit, péct ani nijak tepelně upravovat? :) Doufala jsem v možnost mořských ryb, že si dám uzeného lososa, ale přijde mi to jako podvod, jelikož bych k mořské rybě přistoupila jen díky mému pachovému nekomfortu a to není fér. Popř. se zeptám, znamená to, že když mám vzít něco na milost, že to nemusím tvořit já, ale můžu si to dát i někde jinde? Děkuji :)

    • Teď to tu studuji a dívám se, že losos patří mezi sladkovodní ryby….šlo by tedy použít i toho uzeného lososa? Děkuji :)

    • No já nevím, losos je mořská ryba, která do řek pluje jen kvůli tření.
      Já mám štěstí, že mám ryby moc ráda. Naposledy jsem měla v neděli pstruha, sice má typický odér, ale je výborný a dá se snadno sehnat.

    • Také mě zajímá jestli musím rybu připravovat já, nebo si ji mohu někde dát :)

    • Zuzana 2K

      2.8.2017 at 11:07

      Ja si myslim, ze losos je jen castecne ricni, u nas bohuzel vetsinou k dostani jen z tech norskych chovu, ani ne z volneho more. Takze tihle chudaci pravdepodobne sladkou vodu nikdy nevideli

    • Zuzana 2K

      2.8.2017 at 11:07

      Ja si myslim, ze losos je jen castecne ricni, u nas bohuzel vetsinou k dostani jen z tech norskych chovu, ani ne z volneho more. Takze tihle chudaci pravdepodobne sladkou vodu nikdy nevideli

    • Soňo, opravdu nemusíš vařit osobně.

  2. Já mám jiný problém – ryby mi vážně nechutnají, maximálně tak tuňák :-( … Můžu rybu připravit i pro někoho jiného (j to bude oříšek, neumím to) a nejíst to osobně?

  3. Tak přemýšlím, jestli by se pořítala i kachna? Když máme vzít na milost a na talíř něco, co plavalo ve sladkovodním toku nebo rybníku. =) I když u nás asi bude pstruh na másle s bylinkama. Pokud ho seženu…

  4. teď si nadávám, že jsem trouba. Nejdřív jsem koupila uzeného lososa, kdybych náhodou pak nic nesehnala. pak jsem koupila pstruha v konzervě, ale přišlo mi to pořád ošizené a tak jsem koupila čerstvého kapra….z čehož vyplývá, že jsem magor, utratila jsem majlant a navíc budu mít cítit rybinu v bytě… je tu ještě někdo, kdo je taky takový blázen? Já abych se v tom necítila tak sama :)

    • Ano, taky jsem koupila kapra (půlku) a vůbec mě nenapadlo, že bych si ho mohla dát někde v hospodě! :-D

  5. Zapomněla jsem dát manželovi ráno chladící box. Takže u nás dnes bez ryby, 40km v rozpáleném autě by nevydržela.

    • Ta by byla vařená, dřív než by k vám dorazila :))

    • Nová úprava ryb – grilování na palubové desce☺

    • To mi připomíná, jak můj otec dal na zahradě rozmrazit makrely pod strom a nedošlo mu, že se sluníčko otočí… Opravdu se upekly na slunci. Tak jsme je dali mezi mřížky a už jen dogrilovali, na napíchnutí na tyčku se příliš rozpadaly. Jedlé byly.

  6. Dnešní zajímavý poznatek: jupíí – čerstvě zabitý kapr nesmrdí – tedy alespoň mně ne – a to je co říct :) Zkoušela jsem kapra na černo a je moc dobrý, jen holkám nechutná a to jsem si říkala, že pro ně budu mít zítra oběd, škoda :( Jen na té fotce moc není poznat, že je to ryba. Mám k tomu raději vyfotit i druhou polovinu toho kapra, co zbývá v lednici (pro lepší identifikaci? :)

  7. Flo, bude se počítat losos? Prosím, prosím

  8. Ahoj tak ja jsem chtela nejakou rybu, ale bohuzel jsem byla prehlasovana sepii. No snad se mi bude pocitat? Plavala ve slane vode. U more si davame morske prisery.

    • Aneto, jako v mnoha jiných případech, i tady platí, že se sépie počítá jen pokud i ta byla sama o sobě pro tebe dostatečnou výzvou, pokud jsi za rybu bojovala, jak jen to šlo, a snažila se jít proto zažitým zvykům. O tom přece tahle hra je. Rozhodnout to za sebe můžeš jen ty sama a tvůj smysl pro fair play.

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑