Je tu někdo, kdo nezná Pepu na grilu?
Věřím, že nikdo :-)
Pepa je ze Sedlčan, a kolem Sedlčan zrovna vede dnešní kousek prázdninové výzvy.
To znamená, že budeme grilovat Pepu:
Vaším úkolem je připravit grilovaný nebo pečený nebo smažený nebo zapečený sýr.
Prostě sýr, který se teplem zahřeje a pokud možno se i svůdně rozteče.
Nechte si chutnat.
Sýrové povzbuzení z redakce Apetitu:
- Grilovaný sýr s bylinkami
- Rozpečený kozí sýr
- Grilovaný kozí sýr
- Grilovaný čerstvý sýr s prosciuttem
- Opékaný čerstvý sýr s citronem
- Smažený sýr s tatarskou omáčkou
PS. O využití sýra k zapékání píšu v článku o zapékání.
29.7.2017 at 0:03
Jé, hermelín jsem si grilovala předevčírem… Nicméně gril zůstal na chalupě… tak buď vykoumu, jak se griluje v troubě (což jsem zatím nezkoušela) nebo si udělám smažák :-)
29.7.2017 at 0:19
počítal by se hermelín i vařený? Já totiž nemám ráda smažení a tak ho dělám tak, že ho zabalím do alobalu, hodím ho do hrnce s vroucí vodou a nechám povařit dokud se nerozteče, čímž bych splnila, že je tekoucí, ale v úkolu je, že má být grilovaný, pečený, smažený nebo zapečený, což bych vlastně nesplnila. Takže vlastně jsem si asi odpověděla sama :( No, něco vymyslím :)
29.7.2017 at 2:01
Nedávno jsem si v jedné restauraci objednala hermelin v papilote. Byl jenom prekrojeny, zlehka promazany bazalkovym pestem a zabaleny v pecicim papiru. Normálně mi hermelin nijak zvlášť nechutná, ale tenhle byl výborný. Vzpomněla jsem si na něj v souvislosti s tím zabalenim. Tak třeba by tohle mohla být cesta.
29.7.2017 at 9:22
Ja teda myslim, že veta „Prostě sýr, který se teplem zahřeje“ zahŕňa akúkoľvek tepelnú úpravu, aj varenie ako ho popisuješ. Flo to explicitne nenapísala, lebo jej to asi nenapadlo. Jedine mohla dať na konci predchádzajúcej vety tri bodky namiesto jednej, aby bolo jasné, že aj iné možnosti sú povolené.
Ale tak počkajme si, čo povie ona.
29.7.2017 at 9:54
Míša: to vůbec není špatný nápad. Jen si říkám, že když ten hermelín rozkrojím, jestli hodně nevyteče. Nebo jestli ho trochu vydlabat, pak natřít pestem. A nebo….ale to jsem zkoušela jen na grilu, který nemám teď k dispozici, co byla mňamka, byl rozkrojený hermelín potřený kořením, pak zabalený ve slanině a obalený v listovém těstě a ogrilovaný. No i když v troubě by to možná také šlo :)
29.7.2017 at 23:42
Soňo, přesně jak píše Letitia, důležité je, že je sýr teplem rozehřátý. Líp bych to nevysvětlila :)
Musím se přiznat, že mě už jen tak něco v kuchyni nepřekvapí, ale vařený sýr to tentokrát splnil dokonale. Budu se muset dovzdělat, díky za inspiraci a posunutí obzorů.
29.7.2017 at 9:27
Tak ja sa hlásim, že Pepu na grilu nepoznám. (ani pojem „lovecká večera, tak hádam som sa jej zhostila správne). A grilovaný hermelin sme mali včera. Ale je to taká dobrota, že hádam znesie opakovanie. ☺
30.7.2017 at 7:21
Tak si tak právě snídám chleba s pomazánkou z tvarůžků (která se vyrábí tak, že se tvarůžky rozpustí s máslem a přimíchá se tvaroh) a napadlo mě, jestli by se to taky dalo počítat jako splnění úkolu? :-) pro jistotu mám vyfoceno :-D
31.7.2017 at 10:03
To by mohlo být v pořádku, Petro. Jen by asi stálo k úkolu napsat, jak se tvarůžky rozpouští a že se vůbec rozpouští.