Možná si zrovna někde prázdninově válíte šunky. Možná taky ne.
Důležité je, že cesta Velké prázdninové výzvy právě elegantně obkroužila Prahu, místo vzniku legendární Pražské šunky.
Vzpomeňte tedy dnes nejen na krásy matičky Prahy, ale též na chuť dobré šunky. A pak si dejte tento úkol:
Naservírujte na talíř šunku, a to jakoukoli a v jakékoli podobě.
Sobě nebo někomu jinému, na tom nezáleží. Počítají se i sušené úlovky dovezené z dovolené.
Vegetariánská alternativa (opět pouze pro ty, kdo plní celou výzvu vegetariánsky): plátky šunky nahraďte tenkými plátky zeleniny, jinak je úkol stejný. Plátky by měly velikostí aspoň trochu připomínat šunku, takže například taková tence krájená ředkvička se nepočítá, cuketa nebo mrkev už ano.
Inspirace z Apetitu:
27.7.2017 at 0:16
Naštěstí tu na chalupě jeden balíček šunky mám, tak na plánovaný celodenní výlet asi připravím obložené housky :-).
27.7.2017 at 0:16
Jen to teda nebude na talíři, ale předpokládám, že až tak doslova to být nemusí :-D.
27.7.2017 at 0:26
Něco mě napadá :) ale jen si říkám, zda můžu použít speck alto adige. Když se dívám na wikipedii, ta praví, že se jedná o italskou šunku, takže by to asi mělo být v pořádku. https://en.wikipedia.org/wiki/Speck_Alto_Adige_PGI
27.7.2017 at 21:09
Soňo, určitě ho můžeš použít.
27.7.2017 at 8:51
Doufám, že zítřejší obrázek (luk a šíp) neznamená, že si musím vlastnoručně ulovit oběd:o)
27.7.2017 at 13:11
☺️ taky mě to napadlo. Zatím jsem trefila jen Kost. A odhaduju 37.den perníčky. Abych si včas připravila těsto, to moje se musí nechat odležet.
27.7.2017 at 14:05
To si taky myslím, 37. den – perníčky v Pardubicích. Jestli si nachystám těsto a bude to něco jiného, tak mě Flo naštve:o)
27.7.2017 at 19:56
Tipuji Jablko Viléma Tella :-))
27.7.2017 at 21:08
Škoda, že ještě tyhle obavy a naděje nemůžu nijak komentovat :-)
27.7.2017 at 22:22
Nebo by to mohla být naše kulinářská srdcovka. Něco, co nás natolik „potrefilo“, že už bez toho nemůžeme být :)