23. úkol: Křen

Kutná Hora skrývá mnoho pokladů. Nejznámější je asi ten stříbrný.

A pak hned Kostnice.

Jenomže kosti už ve výzvě jednou byly a stříbrné příbory se už taky nějakou dobu nenosí. Naštěstí mi zbyl ještě jeden kutnohorský trumf: Malínský křen.

Pokud jeho příběh neznáte, určitě se s ním ve volných prázdninových chvílích seznamte. Psala jsem o něm třeba zde: křenová omáčka. Slibuju, že vás chytne za srdce.

S úctou ke křenu a jeho významu v české kuchyni si proto dejte tenhle úkol:

Užijte si křen v jakékoli myslitelné podobě.

Křen funguje jako dochucovadlo, takže se počítá i vařené vepřové podávané s čerstvým strouhaným křenem. A pro fajnšmekry dodávám, že se počítá i pivo, které je jako křen. Ovšem jen pod podmínkou, že je skutečně a nade vší pochybnost jako křen.

Vykřeněná insirace z Apetitu:

Share Button

6 komentáře

  1. Óó, to zní skvěle. Miluju ostrý křen a nejlepší je s pivem jako křen… V Malíně i v kostnici jsem byla, tak u výzvy nostalgicky zavzpomínám.

  2. PS: A u maminky máme i ty poděděné pravé stříbrné příbory.

  3. Ojoj, křen já nerada :-(. I když třeba pomazánkové máslo šmrncnuté křenem jako základ na chlebíčky bych asi zvládla… šlo by to? :-)

    • “V jakékoli myslitelné podobě.“ Myslím, že COKOLI s křenem včetně pomazánkového másla je v pořádku.

    • Taky ho nemam rada. Ani jsem ho jeste nikdy neshanela. Kde asi bude?

  4. Může to být i wasabi? Říká se mu přece japonský křen. Nemám nic proti českému, ale teď v obchodě asi neseženu takový, který by byl opravdu „jako křen“.

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑