21. postní den

Dnes je pátek.

V pátek má být půst nejpřísnější. Vaše jídlo mělo být velmi střídmé a skromné.

Vzpomeňte si i na ty, kterým je teď hůř než vám a kteří se ze své situace jen tak nedostanou. Vyberte si ze svého plánu jeden ze způsobů, jak pomoci druhým. Páteční kartičky mají světle růžovou barvu.


Podmínka pro soutěžní příspěvky:

Stačí, když vyfotíte jen okolnosti vaší pomoci. Do popisu fotky nezapomeňte přidat svůj příběh, komu jste dnes pomohli a proč.

Dejte na fotku co nejvíc modrých věcí, nejmíň však dvě. Proč? Dnes je Den modrého oblečení. Slaví se od roku 2006 díky Anitě Mitchell a vyjadřuje podporu pro prevenci a výzkum rakovinných onemocnění.

Anita úspěšně zvládla boj s rakovinou tlustého střeva, ale zároveň jí tato nemoc vzala několik blízkých osob. Proto začala za podpory svého okolí šířit povědomí o důležitosti prevence. V ten den se všichni, kdo přispěli na boj s tímto onemocněním, symbolicky oblékají do oblečení modré barvy.


Můj dnešní tip:

Přispějte na výzkum nebo prevenci těžkých onemocnění. Anebo udělejte nečekanou radost někomu, kdo je zrovna nemocný. Momentálně všude řádí chřipky, takže někoho takového určitě znáte.

Share Button

3 komentáře

  1. Marcela flair

    4.3.2016 at 9:05

    Díky za tip, Flo. Hledala jsem a našla – právě jsem přispěla na podporu Ligy proti rakovině. Přeji všem krásný pátek!

    • Ahoj Marcelko.
      Včera večer už jsem se na net nedostala. Pokud budeš chtít, moc ráda poradím a předám zkušenosti. U tofu je hodně důležité vybrat správnou surovinu – to aby Tě to neodradilo od dalšího zkoušení. Pro začátek bych doporučila koupit bylinkové a nebo ještě lépe uzené , to má výraznější chuť. Použít se dá tak jak je na salát nebo do sendvičů, ještě lepší chuť má opečené na trošce oleje. Rozkrojím ho na sílu zhruba 1 cm a plátky z obou stran opeču do zlatova. Snese trochu soli i koření dle libosti, ale i bez něj je dobré. Má mnoho variant k použití. Vše nejsem schopna teď napsat, ale když budeš /te mít zájem, ráda napíšu nebo poradím po telefonu.Takže tímto vystupuji také z konfortní zony a zveřejňuji své telefonní číslo 739071293
      Ještě mě hodně zajímá, jak zvládá sova noční absence. Já v týdnu „V posteli před 22 hodinou“ docela trpěla. Podle času dnešního příspěvku vidíš, že jsem fakt sova soví a sovovatá. Tak přeji hodně zdaru Tobě i všem zúčastněným. Budu se těšit na další komentáře a ráda Tě uslyším ( i kohokoli, kdo chce radu ohledně tofu, zdravé stravy, zdravotních diet a hlavně bylinek)
      Přeji dobrou noc všem. Já jako správná sova teprve ožívám, roztahuji křídla a jdu zdobit dort. Až bude chladnout v lednici upeču další korpusy na velký dort pro sportovce. Ten odevzdávám až v neděli, ale bude na něm hodně práce. Tak si ještě jednu noc „vyhraju.“ Do rána mě čeká ještě dost tvořeni z marcipánu

      Líbuše
      Také vystupuji ze své konfortní zony a nechávám tu na sebe kontakt 739071293

  2. Marcela flair

    9.3.2016 at 11:08

    Libuško, moc děkuji za příspěvek k tofu. Příště tedy koupím nějaké ochucené, nebo uzené. Měla jsem přírodní a nijak tepelně jsem ho neupravovala, jen ho dle receptu nakrájela na nudličky a pocákala sójovou omáčkou a osolila. Jen jsem nevěděla kolik čeho. Tak příště zkusit opéct.

    Jako sova jsem to zvládala horko těžko. První dva dny jsem s vyplazeným jazykem lezla pod peřinu v těch deset, další dny jsem v těch deset stála v koupelně s kartáčkem v puse. Ale na mě i tak úctyhodný výkon. V těch deset ožívám a jsem nejproduktivnější, tak je to proti mému naturelu. Myslela jsem si, jak nebudu odpočatá, ale usínala jsem stejně více jak po hodině, a do té doby koukala do stropu nebo brouzdala v mobilu, a ráno jsem nepociťovala, že bych vstávala s větší dávkou energii – skoro bych řekla, že to bylo naopak. Ale možná k tomu přispívá i počasí, jarní únava a fakt, že jsem celý týden bojovala s lehkou virózou.

    A děkuji moc za telefon. Ukládám, a pokud budu bezradně stát na příští dávkou tofu, napíšu :-). Nebo až budu zakládat nový záhon bylinek. Ten stávající je v tristním stavu, v průběhu let se na něm ocitla halda stavebního nepořádku z rozebrané střechy, když ta zmizela, a přeživší bylinky se trochu oklepaly, tak dostaly asi definitivní ťafku v podobě ohození omítkovou směsí a občasným šlápnutím pracantů tam, kde šlapat neměli. Takže musím nastudovat co a jak, neb se mi to blíží :-).

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2017 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑