Čím víc se člověk dostává na sever, tím víc tmavne chléb, získává větší příměs žita a stává se proto hutnějším. V Estonsku se bílé pečivo v podstatě nedalo jíst, nechutnalo dobře; ve Finsku už jsem se o to ani nepokoušela. Zato jsem podlehla místním experimentům a ochutnala chléb s příměsí cvrčků, který začala vyrábět místní známá velká pekárna, konající tak na základě hledání nových bílkovinných zdrojů.
Nebojte se, pečivo s hmyzem si dnes dávat nemusíte, zato si v rámci výzvy dopřejte nějaký přiměřeně tmavý obložený chléb.
Inspirace z Apetitu:
- Chléb s avokádem
- Obložené chlebíčky
- Chlebíčky se sardelkovým máslem
- Chlebíčky s ricottou a cuketami
- Mrkvový chlebíček
- Bleskové jednohubky s lososem
- Bruschetta s pomazánkou z červené řepy
Výhra pro dnešek
Pro všechny, kdo se dnes rozhodnou soutěžit, dávám možnost vyhrát krásné kuchyňské prkénko značky KitchenAid.
Podmínky jsou stejné jako vždy: Doplňte vaši soutěžní fotku navíc označením facebookové stránky KitchenAid Česká a Slovenská republika, případně otagujte jejich instagramový profil @kitchenaidcz_sk.
20.8.2018 at 21:13
Dobrý nápad na večeři,je nás stále hodně u stolu.Takže odložený chleba,spoustu zeleniny.Prázdniny pomalu končí,vnoučata nám odjedou,bude u nás ticho.Jitka.děda a vnoučata