Úkol č. 2: Použijte čerstvé bylinky

Balkonové květináče, truhlíky, záhonky i okenní parapety momentálně přetékají záplavou čerstvých bylinek.

Dejte si dnes jídlo, které obsahuje aspoň jednu čerstvou bylinku. Výběr a použití bylinek je jen na vás.

Třeba si uvařte mátový čaj a pak ho proměňte v ledový čaj.
Nebo si nasypte pažitku na chleba.
Anebo se zchlaďte petrželovo-mátovým salátem tabbouleh.
Nebo místo sušeného tymiánu použijte na kuře tymián čerstvý.
Případně si dopřejte salát caprese s rajčaty, bazalkou a mozzarellou.
Též si můžete uvařit báječnou kulajdu s koprem nebo si koprem ozdobit kousek uzeného lososa.
Klidně si můžete zajít do vietnamského bistra na letní závitky.
Anebo si vymyslete ještě něco úplně jiného.

Hlavně si k bylince nezapomeňte mazlivě přivonět, než ji zapojíte do vaření.

Share Button

13 komentáře

  1. Byla jsem pevně rozhodnutá pro mátový čaj, protože teď každé ráno začínám den tím, že vařím minimálně tři litry jasmínového, a ten pak přetvářím na ledový čaj. Ale s těmi letními závitky jsi mne zviklala, protože ty naprosto miluju :-)

  2. Dobrá je i vychlazená voda ovoněná čerstvou mátou a když se k ní přihodí pár čerstvých jahod, tak je to taky úžasné letní osvěžení.

  3. Já jsem celkem měla hned jasno – smoothie s bylinkami. S těmito koktejly jsem začala blbnout nedávno a máme je moc rádi, nedělám jenom ovocné, ale i zeleninové ze špenátu a rebarbory a okurek a mrkve… a bylinky nesmí chybět nikdy:)) Tak radostně popíjím, zatímco klafu tuto zprávu – díííky Flo:)

    • Lucia Grigova

      13.8.2015 at 14:30

      Dani, tak uz aj ja som si zacala citat starsie diskusie :-) a pozeram ze mame rovnakeho konicka. ja som tiez blazon do smoothie :-)

  4. To skoro ani není výzva :-)
    čerstvých bylinek mám na balkoně celý jeden okenní parapet a pravidelně používám, nejčastěji mátu do studené vody a bazalku do salátu. Schválně ale zkusím vymyslet něco pro mě na tak každodenního…

  5. No, tak já se též držím tradic, takže za mě, mátový čaj z čerstvé máty, bazalka na caprese a koprovka…mňááám. Ale jinak čerstvé bylinky téměř vždy přidávám do všeho…když peču maso nebo restuji zeleninu.
    zítra jedu na grilovačku ke kámošce, tak bude asi okurkový nápoj :-)

    D.

  6. ČERSTVÉ BILYNKY POUŽÍVÁM KAŽDÝ DEN.MÁM JICH NA ZAHRADĚ SPOUSTU.I DO POLÉVKY K PETRŽELCE PŘIDÁVÁM KOPŘIVU,KOZÍ NOHU,SEDMIKRÁSKU.NO PROSTĚ CO TAM NAJDU. VŠICHNI DOMA JSOU NAUČENÍ A NEVADÍ JIM TO.NO A JESTLI JO TAK MAJÍ SMŮLU.STEJNĚ TO TAM BUDU DÁVAT.TĚŠÍM SE NA ZÍTŘEJŠÍ ÚKOL.ZDRAVÍM VŠECHNY JITKA

    • Jitko tou kozí nohou myslíte bršlici kozí nohu???? ten zatracený plevel? Marně ji likviduju celé roky pořád dokola, tak že bysme ji snědli ;o))? mohla bych z ní dělat špenát, toho se u nás sní hodně…:)

  7. Rozhodla jsem se uvařit si mátový čaj. Po celodenní práci se na chvíli posadím a vychutnám si šálek tohoto báječného čaje s citronem.

  8. Po pozdnější oslavě narozenin jsem se zmohla vyfotit jen s levandulí,to asi neplatí,že jo Florentýnko,ale je mi tak nějak krásně levandulově.Co je to štěstí,děda říkával,muuuška jenom zlatá a já říkám,mít dobré kamarády.

  9. Tak letos je to u nás na balkoně s bylinkami na levačku – spousta mšic a molic, tolik jsem ještě nezažila – pažitku a libeček jsem musela úplně zlikvidovat, u máty zatím bojuji každodenním rosením, oregano a majoránku jsem brzo sklidila a usušila. Zato bazalka je jako víno, tak s rajčaty a mozzarelkou, to je dnešní večeře jasná :-) asi také o víku zkusím pesto, které jsi Flo nedávno poslala v mailu, děkuji za inspiraci :-)

  10. ZDRAVÍM DANO,ANO JE TO BRŠLICE KOZÍ NOHA.U NÁS SE TOMU JINAK NEŘEKNE.UŽ I VMOUČATA ZNAJÍ.KDYŽ JIM ŘEKNU AŤ JÍ JDOU UTRHNOUT TAK PŘINESOU TU SPRÁVNOU.UČÍM JE ZNÁT OD MALA VŠECHNO MOŽNÉ.PŘEJI KRÁSNÝ LETNÍ DEN JITKA

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑