Adventní úkol č. 18: vaření při pečení

Péct cukroví v běžný pracovní den je docela zápřah. Nejen že má člověk spoustu starostí s prací, s domácností a s rodinou, ještě mu do toho přijde pečení vánočních drobností.

Pak je jasné, že vaření večeře se dostane do úplně jiných dimenzí.

Vaším dnešním úkolem je prozradit na sebe, co vaříte, když zrovna pečete.

Jaká je vaše večeře první volby?
Co si uvaříte, když potřebujete normální jídlo, ale přitom máte troubu i kuchyň plnou sladkých věcí?
Čím vykompenzujete příval sladkého?

Je jen na vás, jak se tohoto úkolu zhostíte, zda jídlo uvaříte a vyfotíte, nebo jen vyfotíte psaný recept. Je na vašem zvážení, zda se zamyslíte a zjistíte, že už takové jídlo máte, nebo zda teprve nějaké budete hledat.

Insprirace pro dnešní den je následující:

Co můžete dnes vyhrát?

Dnešní malá výhra je opět stylová a navíc je to novinka v řadě kuchařek časpisu Apetit. Vyhrát ji můžete, pokud na vaší fotce bude uvařené jídlo, tedy nikoli recept, pokud fotku zveřejníte na Instagramu a uvedete dodatečný hashtag #casopisapetit.

Rychlé večeře Apetit

Tak ať se vám dobře vaří (a peče)!

Share Button

12 komentáře

  1. V takových případech vařím nejraději polévky všeho druhu…nejoblíbenější je vločková, dýňová – půlka dýně Hokaido (oloupat, nakrájet – většinou mám připraveno v mražáku), 1 cibule větší, 1 brambora, olej, sůl. Na oleji osmahnu cibuli, přidám nakrájenou dýni a nakrájenou jednu bramboru a nechám vařit cca 20 minut, tedy až je vše měkké. Potom to mixér rozmixuji do hladka, dosolím a můžu přidat petrželku, samozřejmě krutonky ze starého chleba nebo rohlíku proč ne, ale jde to i bez nich… a je takto vynikající. Takže já asi dnes zkusím Minestrone… pěkný den

  2. Pokud nemám k dispozici troubu, jako v případě pečení cukroví, řeším večeře polévkama, těstovinama nebo pomazánkou s čerstvým chlebem. Dnes mám v plánu polévku a to i přesto, že nemám v plánu péct…

  3. Když peču cukroví a to většinou o víkendu tak večeře řešíme buď chlebem a pomazánkou nebo párky. Občas kluci dojedí to co zbylo od oběda. U nás se na teplé večeře tak nějak nehraje.

  4. Rychlá večeře je např. těstovinový salát – těstoviny, zelenina a např. tuňák. Rychle a chutně

  5. Dala jsem vařit vepřové koleno. Byla kroupová polévka a ovar s domácím jablečným křenem. Nádhera. Ze 2 dávek vanilkových rohlíčků se 2 zlomily, tak byl i moučník. Samo, dala jsem ochutnat i pracinky a linecké, ale teď už je cukroví pod zámkem, aby se mohlo rozležet. Přeju krásné pondělí všem.

  6. Libuše L.

    7.12.2015 at 9:46

    Linecké těsto jsem sice umichala, ale zůstalo v ledničce. Kuchyni ovládlo prasátko, které můj nejdražší koupil u farmáře napůl s kamarádem. Většina ho sice skončila v mrazáku, ale zároveň jel sporák i trouba naplno, jak si lze představit. Včera jsme k večeři obírali kosti, dnes bude sulc. Pokud se vůbec ještě dokážu na na cokoli od masa podívat!

  7. Včera jsem dělala karamelové cukroví s arašídami podle posledního Apetitu (zajímavé!) a pusinky. Po všem to oblizování vařeček jsem sladké nemohla ani vidět. Situaci zachránilo pěkné pálivé Chorizo a domácí chleba. Na vaření nebyla nálada a navíc bych si pokazila tu pěknou kořeněnou vůni, ta se mi narozdíl od sladké chuti neomrzí :)

  8. Dnes se chystám zdobit některé cukroví, a tak jsem si naplánovala, že na večeří bude italské minestrone, ale vegetariánské. Dopoledne jsem si na tuhle polívčičku dokoupila všechnu potřebnou zeleninu. Určitě zbyde i na zítra.

  9. Já peču po nocích, když děti – 3 roky, 9 měsíců – spí. Takže večeře jsou stejný, ať peču nebo ne. Momentálně u nás vede krupičková kaše. Udělám jí pro malýho, ta starší chce taky … ale nikdy jí nesní všechnu, protože jí vaří taťka hodně, aby zbylo i na něj:-)

  10. U NÁS SE JÍ POLÉVKA.VÝVAR MÁM V MRAŽÁKU A POTOM TO JDE RYCHLE.NO A K TOMU PEČIVO.STRÁVNÍCI JSOU NAUČENÍ.HLAVNĚ KDYŽ JE HODNĚ HUSTÁ.UŽ SE NAUČILA I MRŇATA.JITKA A DĚDA

  11. u nás zeleninové rizoto, komu sa žiadalo maso od včera ostali dusené kuracie stehna, kyslé uhorky alebo kompon, podla chuti

  12. http://zabakuk.rajce.idnes.cz/vanocni_soutez_7.12.2015/ uff, tak konečně jsem u netu… to mi to dneska trvalo…ale zimní minestrone podle receptu Apetitu bylo naprosto vynikající, jsem moc ráda, že jsme mohla vyzkoušet, vřele doporučuji… díky a foto přikládám…

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑