Co by to bylo za Vánoce, kdyby kolem nich aspoň neprošel vaječný koňak nebo jiný domácí likér?
Takže se dnes směle pusťte do výroby.
A pozor na nadměrné ochutnávání! Je úterý a zítra se jde do práce i do školy.
Inspirace z Apetitu pro vaše liguére:
- Expresní vaječný likér
- Karamelový likér
- Kokosový likér
- Čokoládový likér se skořicí
- Kořeněné arancello
- Limoncello
- Brusinkový likér
Oslavujeme :-)
Je asi jasné, proč jsem tenhle úkol vybrala zrovna na dnešek: prvních deset úkolů je za námi, nejtěžší přípravy máte hotové a to se musí oslavit!
A aby tyhle oslavy stály za to, můžete dnes vyhrát roční tištěné předplatné Apetitu. Stačí u vaší soutěžní fotky označit na Facebooku stránku Apetitu, anebo na Instagramu použít soutěžní hashtag #casopisapetit. Platí pouze pro fotky zveřejněné dnes.
28.11.2017 at 6:19
Ajaj, co dělat, když jsem udělala likér (vaječný koňak na delší odležení) před dvěma dny? Aby byla správě splněna výzva, musím dnes udělat koňak znovu, nebo mohu vyfotit ten, co mi odpočívá v lednici?
28.11.2017 at 10:47
Lucko, určitě ho dělat znovu nemusíš, prostě už máš splněno :-)
28.11.2017 at 14:52
Myslím, že neodolám a zkusím expresní verzi, ať mám na upíjení než dozraje ten předchozí:)
28.11.2017 at 7:29
Já mám dneska jasno. Vaječný likér podle Florentýny. Je nejvyšší čas, aby se do Vánoc rozležel.
28.11.2017 at 7:35
No právě, tem můj už leží
28.11.2017 at 8:25
Jáááj…u nás alkohol nemá misto. Mám 1dl rumu do pečení, jinak nic. A kupovat lahav vodky? Neviem, nevím. Nejaká varianta bez alkoholu?
28.11.2017 at 9:30
Našla jsem tenhle. http://hanahavova.blog.cz/1401/cokoladovy-liker
Až přijde malá že školky, tak ho vyzkoušíme (nealko verzi) a dám pak vědět.
28.11.2017 at 10:47
Aničko, věřím, že nějakou nealko verzi likéru na internetu objevíš. Jen to asi nebude moc trvanlivá záležitost, ale to jistě nevadí :-)
28.11.2017 at 23:41
Přesně to s tím alkoholem jsem si taky říkala, ale ten čokoládový likér zní tak báječně, že ho asi vyzkouším i v té alkoholické verzi. Děkuju za inspiraci!
28.11.2017 at 8:32
Tak to je jasný – vaječňák podle Florentýny, ale protože je mi líto používat bourbon, tak ho dělám z bílého Key rumu. Je výborný.
28.11.2017 at 11:56
Milá Flo, expresní vaječný likér mě zaujal udělám jej ,ale nemám doma suroviny. Musela jsem se pousmát,že vlastně ty vejce budou pomale stejně drahý jak ten rum.Mohla bych ho udělat aji sestře k vánocům ona mě zase dělá karamelový Baileys.Dobrý tip na dárek.
28.11.2017 at 12:01
Uz ti to Flo chci napsat tak deset dni :)), ale je skoda, ze nedavas inspiraci na tve recepty. Z webu, i z knizek. Kdo nekterou knizku nema, treba si ji alespon poridi…a nebo vytrhne trn z paty nekteremu jeziskovi ;) Vzdy po zadani (kdyz jde o vareni samo…) listuju v Tvych knihach. Ty recepty z Apetitu jiste nejsou spatne, sama jsem dva vyzkousela, ale co do popisu se s tvymi nedaji srovnat. natoz kdyz je k nim clanek,nebo povidani. Co tak tam dat oboje, kdyz uz? ;) A navic plnime vyzvu protoze je od KPD a ne od casaku, ne? ;)
30.11.2017 at 21:59
Vynasnažím se, kdykoli to bude jen trochu možné. Přece jenom moje databáze receptů na blogu je proti té apetití u některých úkolů dost bezradná nebo mělká :-)
28.11.2017 at 14:24
A zase.se bude slavit,máme hotovo,do vánoc nepřežije.Nevadí uděláme ještě jednou Jitka a děda
28.11.2017 at 23:14
Likér byl, ale nedělala jsem ho, pila jsem ho. Mám totiž dnes narozeniny :-).
30.11.2017 at 21:56
Opožděně všechno nejlepší!
4.12.2017 at 14:37
Dobrý den, dá se do likérů použít místo instantní kávy espresso? Děkuji
4.12.2017 at 21:40
Veroniko, to je spíš dotaz na redakci Apetitu, ale mysím, že ano, ale je potřeba ubrat příslušné množství tekutin u ostatních surovin.