Tak schválně, zda víte, co se nachází v Mariánské Týnici.
Ráda vám to prozradím.
Najdete tam sbírku litinových kamen, která mě inspirovala k dnešnímu zadání:
Něco si upečte.
Tentokrát máte dostatečně volné pole působnosti, abyste se s úkolem mohli poprat, ať už jste kdekoli. Péct můžete slané i sladké, můžete péct v troubě, na grilu i v remosce. Táborníci si dost možná hravě postaví vlastní pec. Už teď se těším na největší zdolané výzvy na soutěžních fotkách.
Malá inspirace chalupářských pečených jídel z Apetitu:
- Pečený mořský vlk
- Pečený česnek s bruschettou
- Sumec v cornflakes
- Chateaubriand v solné krustě
- Pečené brambory
- Pečené batáty s cizrnou
Též mohu doporučit článek na téma pečení v troubě, který vám dá obecná pravidla pro použití trouby na maso, zeleninu a spol.
Dodatečný soutěžní úkol
Co byste řekli na kuchařku Koláče?
Dnes ji může jeden z vás vyhrát. Dodatečné soutěžní podmínky zní: Váš výtvor je třeba sdílet na Instagramu s hashtagy #prazdninovavyzva2017 #kucharkaprodceru #casopisapetit, anebo na Facebooku, podmínkou je kromě označení hashtagy také označení facebookových stránek Kuchařky pro dceru i Apetitu. Postup, jak takové označení správně udělat, je ZDE. Výherce vybere redakce Apetitu nejpozději do týdne.
9.7.2017 at 0:32
Ráda bych se zeptala, kde se můžeme dovědět, kdo výzvy od Apetitu vyhrál? :)
9.7.2017 at 15:38
Pavli, během pár dní tu přibude speciální stránka s přehledem výherců jednodenních výzvev.
9.7.2017 at 16:40
TAK TO JE ÚKOL PRO NÁS,MOŘSKÉ POTVORY JSOU MOC DOBRÉ.DĚDA CHODÍ KAŽDÉ RÁNO NA TRH POKAŽDÉ DONESE NĚJAKOU TU RYBU. POCHUTNÁVÁME SI.JITKA ,DĚDA A VNOUČATA
11.7.2017 at 21:11
Milá Florentýno,
chtěl bych se zeptat, zda se jako pečení budou počítat brambory pečené v mléce (Gratin dauphinois)?
Díky, pěkný den, Honza
12.7.2017 at 9:50
Rozhodně budou. Flo.
11.7.2017 at 21:36
Pečení je u nás skoro na denním pořádku.Dnes se u nás dělala rybízová bublanina.Jen se po ní zaprášilo a mohu začít znovu.Ale moc mě to baví,tak jen vymyslet,co upéci,ale aby to aspoň vydrželo do snídaně.