Výzva se vydala na okružní cestu kolem Brna. Ještě než ho opustí a zmizí dál na sever, je potřeba seznámit se s pověstným jídlem ze zdejších končin.
Jmenuje se kočičí marš a v podstatě jde o fazole, vařené brambory a sádlo nebo škvarky. Podobné jídlo se dá dosledovat po celé Moravě, ovšem často pod jiným názvem.
Dnes ale zůstaňme u kočičího marše:
Dejte si libovolnou kombinaci fazolí a brambor.
Můžete použít jak fazolkové lusky, tak vyloupané fazole, fajnšmekrům ráda uznám i edamame. Stejně tak nezáleží na podobě brambor. Dělejte si s uvedenými surovinami, co chcete, podstatné je dostat je do jednoho jídla.
Kombinační inspirace z Apetitu:
23.8.2017 at 0:38
Počítají se prosím i batáty? Děkuji :-).
27.8.2017 at 22:12
Ano, budu je počítat, úplně v pohodě.
23.8.2017 at 6:53
To mi připomíná objednávku salátu niçoise v restauraci: Já: Prosím salát [nisuaz]. – Číšník: Jeden [nykois]. – Já (pro sebe): Když už to mají v nabídce, tak by to aspoň mohli umět přečíst…
Štve mě, že když někdo vysloví něco špatně anglicky, tak budí pohoršení, ale francouzštinu s italštinou si každý komolí, jak se mu zlíbí. Salát niçoise se jmenuje podle francouzského města Nice.
23.8.2017 at 10:43
Mňam, fazole a brambory! To se těším. :)
23.8.2017 at 12:41
Takze kdyz se mi sejdou nahodne na taliri fazolky a brambory, asi to nestaci, co? Mela jsem v menze k obedu salat a nalozila si vedle sebe jeden bramborovy a jeden fazolkovy. Obavam se, ze tomu nemuzu rikat jedno jidlo… Hm. :-/
27.8.2017 at 22:13
Dala sis libovolnou kombinaci fazolí a brambor? Dala :-)