Nechci z vás mít alkoholiky, ale co se dá dělat; výzva dospěla do Vizovic. Dnešním tématem tedy zcela jistě budou švestky.
Zadání zní úplně jednoduše:
Dejte si švestky.
V jakékoli podobě. Třeba i tekuté.
Podmínkou je, aby švestky byly nedílnou součástí jídla nebo pití. Panák slivovice nebo miska čerstvě sklizených švestek k snídani to tedy nesplňuje, ale koktejl se slivovicí, ovesná kaše se švestkami nebo buchty s povidly už ano. Bude se počítat i to, když čerstvou podobu švestek přeměníte na podobu vhodnou ke skladování, známou třeba jako povidla.
Švestková inspirace z Apetitu:
- Švestkové buchty
- Švestky ve slanině
- Zapečené švestky s oříškovou krustou
- Švestkový kečup
- Švestková pomazánka
- Švestkový páj
Dodatečný soutěžní úkol
Takhle voňavé téma si zasluhuje i voňavou odměnu, proto si dnes můžete zpestřit výzvu další stylovou kuchařkou:
Dodatečné soutěžní podmínky zní: Váš výtvor je třeba sdílet na Instagramu s hashtagy #prazdninovavyzva2017 #kucharkaprodceru #casopisapetit, anebo na Facebooku, podmínkou je kromě označení hashtagy také označení facebookových stránek Kuchařky pro dceru i Apetitu. Postup, jak takové označení správně udělat, je ZDE. Výherce vybere redakce Apetitu nejpozději do týdne.
21.8.2017 at 6:34
Slivovici doma mám, ale do koktejlu je jí škoda:o) Jdu vařit švestkovou marmeládu.
21.8.2017 at 7:24
A já mám doma povidla, tak jimi asi slepím zbývající perníčky. =)
21.8.2017 at 9:33
já mám hroznou chuť na povidlové buchty, ale uvidíme, jak to půjde časově….každopádně švestky ve slanině to jistí :))
21.8.2017 at 14:57
U nás klasika. Kynutý koláč se švestkami a drobenkou.
21.8.2017 at 15:08
se švagrovou jsem naplánovala dát si štamprli slivovičky z Valachů a dětem udělám nealkoholický krambl;)