Jakmile se objeví nové brambory, jásám. Jejich tenká slupka, pevná konzistence, svěží chuť, to je přesně něco podle mého gusta.
Užijte si nové brambory taky. A užijte si je zrovna dnes jako další úkol téhle výzvy.
PS. Úkol zní dát si nové brambory k jídlu, bez ohledu na to, kde a kdo je vařil.
17.8.2015 at 0:03
Tak to je skvělý úkol :) Těším se na oběd už teď.
17.8.2015 at 0:27
nove brambory s maslom a petrzlenovou vnatou, to je posusnanicko, mnam :-) ked ich urobila babicka k reznu a podavala k nim listovy salat s octovou zalievkou a opecenou slaninkou, hned som vedela ze letne prazdniny su predo dvermi :-)
modlim sa aby ich u nas v jednote mali, no, uvidime. inac poobchadzam miestne restauracie, dufam ze mi budu vediet ulahodit :-)
vdaka za peknu vyzvu :-)
17.8.2015 at 1:05
Krása :-)
Taky se těším :-)
17.8.2015 at 5:57
Tak to se taky moc těším:o) A Luci přesně takovou zálivku dělala i moje babička…byla strašně dobrá a vůbec úplně všechno od babičky chutnalo úplně jinak a skvěle….i její docela normální obyčejný řízek s novými brambory je navždy nedostižitelný :o) a možná je to tím, že babička pro mě byla a navždy bude vším, co si představím pod slovy DĚTSTVÍ DOMOV LÁSKA BEZPEČÍ
17.8.2015 at 6:20
To je úplně přesný, Dani…nostalgie, jen na to pomyslím…
17.8.2015 at 6:06
Dneska jsem mela v plánu br.kaši, ale tak tedy budou brambory a k tomu jsem včera upekla sekanou se sýrem.
(Kdyz už jsem rozpalovala troubu na perničky)
17.8.2015 at 6:06
A holky musím vám říct, jak jsem si včera užila perníčkování dvojnásobně..:o) Nejdřív jsem ještě dopoledne upekla kočičky a ježečky z našeho rodinného perníkového receptu (spíš městského – před 30 lety ho tchyně donesla z práce a pekl se v každé domácnosti..), ty jsem napakovala mladým s sebou k proviantu,
no a pak mi začalo odpoledne vrtat v hlavě, zda jsem vlastně splnila zadání…UPEČTE VÁNOČNÍ PERNÍČKY a nechte je rozležet…
Došla jsem k závěru, že nesplnila. A tak jsem kvečeru zadělala podruhé a tentokrát podle Flo ty uležovací..:o) a upekla jsem vánoční stromečky ;o)- které putovaly do krabice ležet až do Vánoc :o)
Dům voněl úžasně a já taky – jeli jsme na kolech večer zaplavat si do rybníka a nade mnou stále plul perníkový obláček ;o) rozkošná kombinace Vánoc a léta.. Zdobení jsem si naplánovala na ten týden před Mikulášem mimochodem ;o))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1179164288767296&set=ms.c.eJw1zNENACEMAtCNLqW1BfdfTE~%3BtH3kBAE7UcIlFn~%3BXhAjNHxE4N4mkEH6TVAajB3WGW0ZN98DcgLB9mFKA~-.bps.a.1179164252100633.1073741839.100000212089257&type=1&theater
17.8.2015 at 11:53
No, ty jsou nadherne! Ja je mam diky tomu kakau nejake tmave. Ale chutove jsou uzasne.
17.8.2015 at 12:20
Chuťově mě úplně dostaly :o) A já jsem tam toho kakaa dala malinko míň, víš, ale on je taky velký rozdíl mezi různými druhy kakaa, s některým jsem hodně opatrná, protože stačí trocha a těsto je doslova černé… ;o)
17.8.2015 at 13:44
Tak to je teda dobrý! :-D
17.8.2015 at 15:14
Souhlasím, jsou vynikající ;-)
17.8.2015 at 7:42
Chtěla jsem dělat bramboraky tak nevím nevím zda úkol splnim? Z nových budou tak jako tak, ale Flo asi myslela neco jiného
17.8.2015 at 12:23
Holky a víte co ještě je k novým bramborám úplně boží? – kyška s jemně nastrouhanou okurkou, trošku osolit a opepřit.. MŃAM
17.8.2015 at 16:29
Joo, teda Dani, ty děláš chutě :-D
17.8.2015 at 12:55
NO TO SE POVEDLO.DNESKA JSME ZASE JEZDILI PO KAMARÁDECH.DĚDA JIM TAKY DĚLAL TRUHLÍKY A TAK JSME JIM JE ZAVEZLI.VEČER JSEM UVAŘILA KVĚTÁK NO A KDYŽ JSME PŘIJELI TAK TO UŽ BYLA RYCHLOVKA AŽ NA TO NAKOPAT TY BRAMBORY.U NÁS JE TO DNESKA JAKO NA SAMOTĚ U LESA …..NO PROSTĚ MAZEC.DĚDA BYL PROMOČENÝ AŽ NA… PO PERNÍČKÁCH TO TU KRÁSNĚ VONÍ.TAKY LEŽEJÍ.ALESPOŇ DO TÉ DOBY NEŽ JE NĚKDO NAZDOBÍ.JÁ MALOVAT NEDOVEDU.JITKA
17.8.2015 at 21:33
Taky chci truhlík :)
17.8.2015 at 22:30
:-D
17.8.2015 at 13:43
Tak na oběd byly nové brambory s máslem a pažitkou…a k tomu…hádejte :-)
Zadělávané fazolky…nějak mi to zadělávání zachutnalo…a manželovi taky…
Ale to není nic proti MEGA úspěchu s česnekovým chlebem od Florentýny…opravdu sbližuje :-) Byl neskutečně dobrý…
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1485953648381607&id=1427915247518781
17.8.2015 at 14:28
Tady ještě jednou link… https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1485962768380695&id=1427915247518781
17.8.2015 at 15:38
MARTINO DĚKUJI ZA RECEPT.I NA OBRÁZKU TO JE ÚŽASNÉ JITKA
17.8.2015 at 15:47
Jituš…recepty od Flo jsou prostě jistota…ale dnes se muž ptal,kdy to zase upeču… :-D Takže nekecám… :-D
17.8.2015 at 22:46
Marti to su nadherne fotky, ten chlebik vyzera uzasne. Takze rozsrujem svoj zoznam jedal ktore chcem v septembri pripravit aj o cesnakovy chlieb. Tak nejak tusim ze mojmu drahemu by taky tiez velmi chutil :D
17.8.2015 at 17:01
No dievčatá, navnadili ste ma na tie medovníky – keď sa vrátime domov, určite ich hneď upečiem. Aj keby už žolík nebol! :)
Nové zemiaky sme si užívali na obed. https://plus.google.com/104401002073082622099/posts/eFWX2mP4GfR
17.8.2015 at 20:26
Leti, všechno nej k narozeninám :-D
17.8.2015 at 21:05
TAKY TI PŘEJEME VŠECHNO NEJLEPŠÍ K NAROZENINÁM.OBĚD TI URČITĚ CHUTNAL.NA FOTCE JE MOC KRÁSNÝ.JITKA A DĚDA
17.8.2015 at 21:27
Nemáme tu ani petržlenovú vňať, tak som musela improvizovať. Ale áno, pochutnali sme si. Odkedy varím podľa Florentíny (resp. počas výzvy) zvykám si viac tvoriť, vymýšľať, byť náročnejšia na to čo pripravím a jem. A hlavne to už pre mňa nie je taká otrava a púha nutnosť, ale tvorivá činnosť a zábava. Aj keď teda toho riadu… a času v kuchyni trávim o poznanie viac.
Uvidíme, ako dlho mi to vydrží.
A ďakujem za gratulácie! :)
17.8.2015 at 22:43
Leti vsetko najlepsie, nech ti to vari uspesne aj nadalej! ;)
17.8.2015 at 20:56
Splněno rovnou dvakrát :o)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1179721928711532&set=pcb.1179724535377938&type=1&theater
17.8.2015 at 22:42
Dani, pri tych zemiakoch s rozmarynom som ostala s otvorenou pusou, tie museli byt bozske, nabuduce idem do zemiakov takto :)
17.8.2015 at 22:41
tak ja prave odfukujem po vydatnej zemiakovej veceri :) priznam sa ze klasicky s cibulkou, maslom a petrzlenom som zemiaky uz davno nejedla, asi fakt naposledy este ako dieta u babicky…takze som si to poriadne uzila a okrem toho som si dala zavazok, ze petrzlen musim mat doma vzdy a za kazdych okolnosti, ten vyzdvihne kazde jedlo o uroven vyssie…vlastne, ako kazda ina bylinka…ale som rada, ze tento fakt som dnesnym dnom ustanovila za jeden z hlavnych pilierov mojho kucharskeho „umenia“ :)
tot zemiacky:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153157835912862&set=a.392407417861.175295.577597861&type=1&theater