V Želetavě je známá mlékárna a sýrárna, která už od sedmdesátých let vyráběla tavený sýr zvaný Apetito. Po privatizaci a prohraném soudním sporu o tuto značku sýrů sice přišla, ale protože jsem na želetavském Apetitu vyrostla, dnešní sýrový úkol vám předkládám se sentimentální slzou v oku:
Použijte aspoň dva druhy sýrů do jednoho jídla.
Pečivo obložené sýrem a sýrem nestačí, zvolte něco promyšlenějšího, kde budete muset sýry aspoň nastrouhat.
Sýrová inspirace z Apetitu:
- Sýrový sendvič
- Sýrový koláč
- Cibulovo-sýrový koláč
- Sýrový rozpečený chleba
- Sýrové toustíky
- Sýrové řezy
- Sýrové fondue
(Kde je v receptu uveden jen jeden druh sýra, šikovně zaměňte za dva.)
Dodatečný soutěžní úkol
Protože je to pěkné sýrové téma, můžete si dnes zpestřit výzvu další stylovou kuchařkou:
Dodatečné soutěžní podmínky zní: Váš výtvor je třeba sdílet na Instagramu s hashtagy #prazdninovavyzva2017 #kucharkaprodceru #casopisapetit, anebo na Facebooku, podmínkou je kromě označení hashtagy také označení facebookových stránek Kuchařky pro dceru i Apetitu. Postup, jak takové označení správně udělat, je ZDE. Výherce vybere redakce Apetitu nejpozději do týdne.
14.8.2017 at 8:59
Miluju sýry, takže jsem nadšena.
Původně jsem uvažovala o pizze nebo omáčce quattro formaggi, ale pak jsem se rozhodla pro něco úplně jiného, tak to berte jako další inspiraci.
15.8.2017 at 20:10
Udělala jsem si pomazánku z ricotty, strouhaného eidamu a mrkve, přidala trochu bylinek a mňam!