Dnes je čtvrtek.

Ve čtvrtek společně objevujeme moderní suroviny a moderní postupy, které dobře zapadnou do pojetí lehké, zdravé stravy.

Vyberte si ze svého plánu jednu z dostupných možností. Čtvrteční kartičky mají světle fialovou barvu.


Podmínka pro dnešní soutěžní příspěvky:

Je Zelený čtvrtek, den poslední večeře a Jidášovy zrady. Ať už pečete symbolické zatočené jidášky nebo ne, dejte na fotku kousek provazu či provázku.


Můj dnešní tip:

Zkuste pohanku. Pokud ji budete kupovat, dejte si pozor, co dáváte do košíku. Je rozdíl mezi tepelně loupanou pohankou (ta je tmavší, kouřové vůně, méně stravitelná) a mechanicky loupanou, kterou dodává například Šmajstrlův Mlýn v Beskydech jako typickou valašskou surovinu.

Když vařenou pohanku smícháte se šťouchanými bramborami, s opečenou cibulí, česnekem a majoránkou, v mimopostní době též s uzeným masem, a vše společně zapečete se sýrem nebo aspoň zasypete vrstvou sýra, slibuju mimořádné zážitky.

Pro dnešek navíc sypte něčím zeleným.


 

Share Button