Knäckebrot, švédsky knäckebröd, je, jak víte, druh křupavého suchého pečiva převážně ze žitné mouky, které je díky vysušení trvanlivé na věky věků a přežije tak nejednu severskou zimu. Možná kdysi mohl být považován za stravu chudých lidí, dnes ho však doporučuje nejedna moderní dieta.
Tak si dnes, prosím pěkně, zakřupejte. Dejte si nějaký (jakýkoli) suchý chlebíček a klidně si s ním trochu vyhrajte, co se týká servírování. Je to jen na vás.
Inspirace z Apetitu:
- Vajíčková pomazánka s lučinou
- Tvarohová pomazánka
- Avokádová pomazánka
- Pestrá pomazánka
- Cuketová pomazánka
- Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou
Výhra pro dnešek
Pro všechny, kdo se dnes rozhodnou soutěžit, dávám další možnost vyhrát ještě jedno krásné kuchyňské prkénko značky KitchenAid.
Podmínky jsou stejné jako vždy: Doplňte vaši soutěžní fotku označením facebookové stránky KitchenAid Česká a Slovenská republika, případně otagujte jejich instagramový profil @kitchenaidcz_sk.
24.8.2018 at 6:53
Tak s dnešním úkolem nebude žádný problém. Knackebrot jím někdy i dvakrát denně ;) tak spíš vymyslím jak ho hezky naservírovat.
24.8.2018 at 9:09
Určitě pestrá pomazanka,zeleniny máme stále hodně,vnoučata se předhánějí kdo si udělá hezčí talíř.Je to radost když je pozorujeme jak si radí Jitka.děda a vnoučata