22. úkol: Nové cukroví

Vánoční přípravy by neměly být pouze povinnost, ale taky dobrodružství.

Každý rád spoléhá na své oblíbené druhy cukroví a každý si přitom rád říká, že by chtěl vyzkoušet něco nového, co by se tím oblíbeným druhem případně mohlo stát.

Smyslem zkoušení nových druhů je objevit kandidáta, který by se mohl vloudit do vaší vánoční tradice, předávat na další generace a zůstat rodinným pokladem.

Ne každý se k tomu ale během vánočních příprav dostane. A tak vám to dnes dávám za úkol, ať se vám třeba nestane, že Štědrý večer zaklepe na okno a nic nového na talíři u vás neuvidí.

Upečte si nový druh cukroví.

Tedy opakuji, upečte cukroví, které jste ještě nikdy nezkoušeli.

Pokud na pečení dnes nemáte čas a je to mimo vaše možnosti, nechte to být. Úkol můžete bez penalizace splnit i zítra, tedy v neděli.

Pokud jde o inspiraci, tímto se vás pokusí zlákat Apetit:

Pečení je výhra

Dnes můžete opět vyhrát voňavý dárkový balíček od firmy Kouzlo koření.

kouzlo koření

Stačí pro to udělat málo – k dnešní fotce přidejte dvě dodatečné položky:

  1. hashtag #kouzlokoreni (platí pro Instagram i Facebook)
  2. odpověď na otázku, z čeho se skládá perníkové koření (nápověda: zde)
Share Button

8 komentáře

  1. Marcela flair

    9.12.2017 at 0:04

    Tak to bude dobrodružství s velkým D. Uvidíme, jestli se s tím ještě dnes popasuji :-). Hezkou sobotu všem! M.

  2. To se hodí, budeme dělat kokosky! :-) Opravdu poprvé! :-)

  3. Jeej to sa hodi, tento rok som chcela vyskusat anizove kvetinky a naozaj ich mam aj v adventnom plane, nasla som recept v 100 rocnej knihe, minuly rok som z nej skusala vanilkove rohlicky a boli fantasticke, tak verim, ze nesklame ani teraz :)

  4. To je dobře, že se počítá i zítřek. Jedu ku kamarádce na celodenní pečení a určitě vymyslíme nějaký nový druh, jako každý rok.

  5. Když budu plnit úkol až zítra, můžu se přesto zapojit do soutěže o koření, nebo ta je jen dnešní? Jinak já budu péct rohlíčky nebo kokosky, mám to jednoduché, protože letos peču cukroví poprvé. :-)

  6. Letošní přípravy jsou pro mě jedno velké dobrodružství. Zjistili jsme si v rodině celiakii, takže všechno cukroví dělám pro jistotu bezlepkové, aby si to děti náhodou nepopletly… A zatím to vypadá chutně ;)

  7. Každý rok přidávám nový druh. Loni to byla kávová srdíčka s krémem,byla moc dobrá, proto je letos dělám znovu. Letos jsem neodolala a nových druhů přidala víc : ořechoví ježci, pudinkové rohlíčky a pejsci (křehké sušenky z kondenzovaného mléka )….. Peču moc ráda a naštěstí mám doma spolehlivé jedlíky :-D

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 Velká výzva Kuchařky pro dceru

Tato výzva je součástí webu Kuchařka pro dceruNahoru ↑