Přišel čas na perníčky!
Pokud máte něco schovaného z letošní prázdninové výzvy, stačí, když je nazdobíte.
V opačném případě je aspoň upečte, zdobení si klidně nechte na jindy, jen na to nezapomeňte – v adventní výzvě už tento úkol nebude.
Nemáte-li těsto ze včerejška, zde je pár receptů z Apetitu, jak udělat těsto i bez odležení:
Zdobení:
PS. Večer můžete směle zapálit první svíčku na věnci :-)
2.12.2017 at 0:06
Milá Flo, nápovědu jsem využila a hotové těsto před 5 minutami uložila do ledničky. Tentokráte jsem vylosovala Tvůj recept, tak jsem na ně zvědavá :-). Hezkou sobotu všem! Marcela
2.12.2017 at 13:29
Od prázdnin nám perníčky nepřežily, tak jsem dopoledne pekla znovu. :)
Ale měla bych dotaz z jiného soudku. Zkouším letos poprvé vaječňák, který musí uzrát. Zraje mi v lednici už 4 dny. Alkoholu je v něm tolik, že se snad zkazit nemůže ani kdyby chtěl. Ale u dna se mi oddělilo asi 3 mm nějaké tekutiny, tak nevím co s tím… jestli si toho nevšímat, protřepat, zpracoval likér urychleně? Poradíte?
4.12.2017 at 21:41
Adélo, vůbec netuším, čím to může být, ale já bych to klidně protřepala.
3.12.2017 at 8:00
Perníčky se povedly. Moje první! :-)
Máte nějaké tipy, jak je správně skladovat? Díky moc!
4.12.2017 at 18:02
chtěla bych se zeptat, jak dlouho se může v lednici nechat těsto na perníčky, včera jsem si ho připravila s tím, že je dneska upeču, ale začal bolet zub, tak nevím, kdy se k nim dostanu :-(
4.12.2017 at 21:39
Klidně i týden.