Navrhuju překročit slovensko-polskou hranici a začít si užívat nápadů polské kuchyně :-)
Jestli někde jedou studené polévky ve velkém, tak právě v Polsku. Proto je vaším dnešním úkolem dát si studenou polévku, sladkou nebo slanou, to je v zásadě jedno. Sladká poslouží spíš jako chladný dezert, slaná zafunguje jako prima předkrm namísto salátu. Vůbec se jich nebojte, studené polévky jsou i přes mrazivý název velmi prima věc.
Můj tip pro dnešní den je tento: Pokud máte ještě zásobu meruňkového kompotu z loňska, můžete se jedné sklenice zbavit třeba tím, že kompot i se šťávou rozmixujete s pár lístky máty. Vznikne něco jednoduchého a přesto chuťově parádního.
Inspirace na studené polévky z redakce Apetitu:
- 7x studená polévka
- Jahodové gazpacho
- Gazpacho
- Krémová okurková polévka s krevetami
- Bylinková polévka s mandlemi
- Ledová okurková polévka
- Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
- Voňavá jogurtová polévka s okurkou
- Studená polévka salmorejo
Případně z poslední doby mohu nabídnout polský chlodnik z webu Kuchařky pro dceru.
Výhra pro dnešek
Abych vám udělala úkol ještě lákavějším, nabízím možnost vyhrát kuchařku Polévky z edice kuchařek časopisu Apetit.
Jediné, co pro účast v soutěži o kuchařku musíte udělat, je označit ve vašem dnešním příspěvku facebookovou stránku časopisu Apetit, případně instagramový profil @apetitonline. Pokud máte rádi hashtagy, ten pro dnešní soutěž je #casopisapetit :-)
7.8.2018 at 12:23
Tak přece jenom je ta bramboracka a chleba,děda šel vnoučata protáhnout lesem a teď už odpočívaji.Těšíme se na zítřejší úkol Jitka,děda a vnoučata
7.8.2018 at 18:13
Tak už je v lednici a těším se až si ji dám k večeři. :)
10.8.2018 at 7:47
A nemohu jednoduše udělat polévku a dát jí do mrazáku ??? :o)))
10.8.2018 at 20:54
Ale no tak :-)